Uusi verkkokauppa Teknavi.com

Monta totuutta: iPhone 7:n akkukestolle nyt kehuja

iPhone 7 ja iPhone 7 Plus ovat varustettu yhä kilpailijoitaan pienemmillä akuilla, vaikka Apple kokoa edeltäjistä kasvattikin.

Brittiläinen kuluttajatestausorganisaatio Which? testasi aiemmin iPhone 7:n akkukeston Samsungin Galaxy S7:n, LG G5:n ja HTC 10:n rinnalla ja iPhone 7 jäi peränpitäjäksi tässä neljän huippupuhelimen joukossa 3G-verkossa sekä puhelujen että verkkoselailun osalta mitatussa akkukestossa.

Nyt myös arvostettu AnandTech on julkaissut oman iPhone 7 ja iPhone 7 Plus -arvostelunsa laajojen akkumittausten kera – ja tulokset kertovat eri tarinan kuin aiemmat Which?:in mittaukset. AnandTechin vertailussa eri puhelimia oli mukana merkittävästi suurempi määrä ja iPhone 7:t sijoittuivat kärkijoukkoon.

Wi-Fi-verkossa verkkoselailussa akkukestossa iPhonen edellä olivat vain Xiaomi Redmi Note 3, Huawei Mate 8 ja Samsung Galaxy S7 edge, josta mukana vertailussa oli Yhdysvalloissa myytävä Snapdragon 820 -variantti eli eri versio kuin täällä.

Huawein Mate 8:n akkukesto molemmissa testeissä on erinomainen, kuin myös Samsungin Galaxy S7 edgen Snapdragon 820 -version.Molemmissa testeissä iPhonet kuitenkin jättivät muut Android-huippupuhelimet taakseen – toisin kuin aiempi Which?-testi kertoi.

Erityisesti akkujensa kapasiteettiin nähden iPhone 7:t pärjäävät akkukestovertailussa erityisen hyvin. Ne ovat siis selvästi vähiten virtaa kuluttavia, mutta eivät akunkestoltaan kärjessä akkujensa pienemmän kapasiteetin myötä.

Moitteita akun osalta AnandTech antaakin iPhone 7:lle toiminta-aikojen sijaan vain hitaasta latausajasta Applen mukana toimittamalla 5 watin laturilla.

Tyhjästä täyteen iPhone 7 Plussan akun lataus kestää yli 3 tuntia, joka on tunnin enemmän kuin parhaimmissa saman kokoluokan kilpailijoissa – niiden suuremmista akuista huolimatta. Applelle annetaan piiskaa siitä, ettei se toimita puhelintensa mukana nopeampaan lataamiseen pystyviä latureita. iPhonen latauskin onnistuu nopeammin iPadin 12 watin laturilla – vaikkeivat nevarsinaista pikalatausta Android-huippupuhelinten tavoin tuekaan.

AnandTechin iPhone 7 -arvostelussatoistuivat myös jo aiemmin tiedossa olleet testitulokset iPhone 7:n LCD-näytön erinomaisesta väritoiston tarkkuudesta ja kirkkausparannuksista sekä erittäin hyvä, kokonaisuutena vertaillen markkinoiden parassuorituskyky.