Uusi verkkokauppa Teknavi.com

Monessa Android-älypuhelimessa pikalataus – nykyiset tavat eivät miellytä Googlea

Android-älypuhelimissa nykyisin jo lähes järjestään nähdyt erilaiset pikalataukset eivät näytä miellyttävän Googlea.

Android Police kertoo Androidin uuden 7.0 Nougat -version yhteensopivuusasiakirjan toteavan, etteivät omat standardeista poikkeavat latausratkaisut ole suositeltavia. Lisäksi Google vihjaa, että jatkossa se saattaa vaatia standardin mukaista ratkaisua.

Älypuhelimissa on nähty muun muassa Qualcommin Quick Charge -tekniikkaa, minkä lisäksi esimerkiksi Huaweilla – nyt uudessa Mate 9:ssä jopa uusi aiempaa tehokkaampi Super Charge – ja Samsungilla on omat ratkaisunsa. OnePlus puolestaan on tullut tunnetuksi Dash Charge -pikalatauksellaan.

Googlen mukaan USB Type-C -liitännällä varustettujen laitteiden osalta on vahvasti suositeltua olla tukematta yksittäisiä lataustapoja, jotka muuntavat Vbus-jännitettä tavallisista tasoista tai joissa latausjärjestelmän virran kulkua on muutettu normaalista. Jatkossa Google kertoo mahdollisesti vaativansa täyttä yhteensopivuutta standardin mukaisten USB Type-C -laturien kanssa.

Käytännössä tämä tarkoittaisi tukea USB Power Delivery -tekniikalle, jota hyödynnetään Googlen omissa uusissa Pixel-puhelimissa niiden pikalatauksen osalta.

Lisäksi Google edellyttää jo Android 7.0 -laitteiden USB-C-liitäntöjen kykenevän tunnistamaan 1,5 ampeerin ja 3 ampeerin virran laturit, mikä käytännössä jatkossa tarkoittaa 3 ampeerin laturien pikalataustukea kaikissa Android-laitteissa.

Laitevalmistajien Android-laitteiden tulee täyttää Googlen julkaisemat yhteensopivuusvaatimukset, jos se haluaa niitä toimittaa Googlen hyväksymänä ja sen palveluilla markkinoille.

Tuoreimmissa yhteensopivuusvaatimuksissa Google on tehnyt myös toinen laitetason muutoksen vaatiessaan nyt valmistajien tukevan 3,5 millimetrin kuulokeliitännän kautta siirtyviätietoja äänenvoimakkuuden ylös- ja alaspäinpainikkeista sekä kuulokkeiden löytymisestä liitännästä standardin mukaisesti. Tämä muutos vaikuttaa tekniseltä, eikä sillä todennäköisesti ole suuria vaikutuksia laitteisiin.