MobilePaylla voi nyt siirtää rahaa uudella tavalla - "Tavoitteenamme on tarjota markkinan helpoin ratkaisu"

Suosittu maksusovellus MobilePay uudistuu jälleen.

Tästä päivästä alkaen mukana MobilePayssa ovat rajat ylittävät maksut, jotka mahdollistavat rahansiirrot Suomen, Norjan ja Tanskan välillä helposti vastaanottajan puhelinnumeroa käyttäen. Rahansiirtoon ei tarvita vastaanottajan IBAN-muotoista tilinumeroa tai muita henkilötietoja. Vastaanottajan tulee olla maasta riippuen joko Vippsin tai MobilePayn käyttäjä.

Uusi palvelu on askel kohti Vipps MobilePayn tavoitetta rakentaa yhteinen pohjoismainen mobiililompakko. Myöhemmin syksyllä Vipps lanseeraa palvelun myös Ruotsiin.

”Käyttäjämme ovat jo pitkään toivoneet helppoa tapaa lähettää rahaa Pohjoismaiden sisällä. Pystymme nyt tarjoamaan ratkaisun, joka on käyttäjillemme erittäin helppo – rahansiirto maiden välillä käyttäjältä käyttäjälle tapahtuu samalla tavalla puhelinnumeron avulla, kuin MobilePayssa muutenkin. Tämä ei vaadi sen monimutkaisempaa prosessia tai esimerkiksi käyttäjän IBAN-numeroa”, Vipps MobilePayn maajohtaja Perttu Kröger sanoo.

”Tämä on ensimmäinen askel isompaa tavoitetta, jolla tuomme Pohjoismaita lähemmäs toisiaan mobiilimaksamisen osalta”, Kröger jatkaa.

On kuitenkin hyvä huomata rahansiirtojen maiden välillä maksavan.

Rahansiirrot MobilePayssa maiden välillä maksavat neljä prosenttia siirrettävästä summasta. Maksu tulee sovellukseen selkeästi näkyviin ennen siirron suorittamista. Lisäksi lähettäjän pankki veloittaa valuutan vaihdosta hinnastonsa mukaisesti. Rahan vastaanottaminen ei maksa mitään. Maan sisäiset rahansiirrot samassa valuutassa säilyvät edelleen maksuttomina käyttäjien välillä.

”Tavoitteenamme on tarjota markkinan helpoin ratkaisu. Rahansiirto MobilePayn kautta on todella yksinkertaista, olit sitten jakamassa ravintolalaskua pohjoismaisten ystävien kesken tai lähettämässä rahalahjaa toisessa maassa asuvalle sukulaiselle”, Kröger kertoo.

Aluksi palvelu lanseerataan käyttäjien välisiin rahansiirtoihin, mutta tulevaisuudessa mobiilimaksut onnistuvat myös yrityksille Pohjoismaiden sisällä. Vipps MobilePaylla on yhteensä 325 000 kauppiasta Suomessa, Ruotsissa ja Tanskassa.

Syksyllä 2024 myös ruotsalaiset voivat ladata Vipps-sovelluksen ja lähettää sen avulla rahaa Suomeen, Norjaan ja Tanskaan. Vastaavasti muista maista voi lähettää rahaa ruotsalaiselle Vipps-käyttäjälle. Sovellus tulee toimimaan myös Ruotsissa samalla periaatteella, eli käyttäjän puhelinnumeron avulla.

”Ruotsi on väkiluvultaan Pohjoismaiden suurin maa ja meidän läheinen naapurimme, minkä vuoksi haluamme myös ruotsalaiset mukaan palvelun piiriin. Uskon, että tämä maiden välinen rahansiirtomahdollisuus Ruotsiin on erityisen kiinnostava suomalaisten näkökulmasta”, Kröger päättää.

Vipps MobilePay aloitti toimintansa marraskuun 2022 alussa, kun norjalainen Vipps ja tanskalainen MobilePay yhdistyivät. Yhteensä Vipps MobilePaylla on yli 11 miljoonaa käyttäjää, yli 400 000 maksupistettä ja 590 työntekijää. Suomessa MobilePaylla on 2,7 miljoonaa käyttäjää.