Uusi verkkokauppa Teknavi.com

Mobiilipeleissä viime kuukausina monta arvostelumenestystä – Pokemon GO jäi arvosanoissa kauas hännille

Mobiilipelit ovat kasvattaneet vuosi toisensa jälkeen asemaansa arvostettuna peliformaattina. Tietokone- ja konsolipelien rinnalla nykyään myös mobiilipuolelle ilmestyy kuukausittain monia kriitikoiden arvostamia peliuutuuksia, jotka on yleensä mahdollista poimia sovelluskaupoista huomattavasti tietokone- tai konsolipelejä halvemmalla. Hyviä vinkkejä uusista mobiilipeleistä voikin poimia Metacriticistä, joka kerää yhteen eri sivustojen arvosanoja ja laskee niille keskiarvon.

Viime kuukausien peleistä parhaiten ovat menestyneet Super Stickman Golf 3 (arvosana 95/100), Severed (arvosana 90/100), Guild of Dungeoneering (arvosana 90/100), Riptide GP: Renegade (arvosana 88/100) ja Space Marshals 2 (arvosana 88/100). Kaikki pelit ovat iOS:lla julkaistuja, sillä Metacritic ei erikseen kerää listaa Android- tai Windows Phone —julkaisuista. Suurin osa iOS-nimikkeistä on kuitenkin saataville myös Androidille.

Huomion arvoisena asiana arvostelumenestys ei läheskään aina tarkoita myyntimenestystä, eikä toisinpäin. Kesällä julkaistu ja huiman suosion kerännyt Pokemon GO on esimerkiksi arvioitu Metacriticissä arvosanalla 68/100. Sen paremmin ei pärjää myöskään suomalaisen Rovion hiljattain julkaisema Angry Birds 2, joka keräsi pisteitä 66 kappaletta. Myös Supercellin Clash of Clans on saanut vain 74 pistettä.