Mobiilinetin nopeus ymmärrettävästi – Meteor kertoo miten nopeus riittää Spotifylle, Netflixille ja muille

Älypuhelimille on olemassa monia erilaisia nettiyhteyden nopeuden mittaamiseen tarkoitettuja sovelluksia, mutta hiljattain Androidille julkaistu Meteor kertoo nopeuden lisäksi myös sen, onko nopeus käytännössä hyvä vai huono eri sovellusten kanssa.

Meteor on osa OpenSignal-projektia, ja käyttäjät voivat halutessaan anonyymisti lähettää tietonsa tietokantaan, jolla pidetään kirjaa verkkonopeuksista eri puolilla maailmaa. Sovellus osaa kertoa niin mobiilidata- kuin Wi-Fi-yhteydenkin nopeuden sekä laitteeseen että verkkoon päin (download ja upload) ja verkon pingin eli viiveen.

Tavalliselle tallaajalle eivät pingit tai megabitit kuitenkaan välttämättä kerro mitään, ja tässä piileekin Meteorin juju. Käyttäjä voi valita listalta kuusi suosittua sovellusta, ja Meteor kertoo, onko mitattu yhteysnopeus aivan erityisen hyvä, välttävä tai jopa huono näiden sovellusten käyttöön. Esimerkiksi WhatsApp-viestittelyssä ei kovinkaan kummallista verkon nopeutta yleensä tarvita, mutta musiikin kuuntelu Spotifysta tai elokuvien katselu Netflixistä tarvitsee enemmän kaistaa, ja Meteor kertoo, onko kaista sopivan nopea suoratoistopalveluille.

Meteor löytyy Android-laitteille maksutta Google Playstä.