Uusi verkkokauppa Teknavi.com

Miten valita sopiva grilli? Katso vinkit ja suomalaisten suosikkigrillit

Suomalaiset haaveilevat nyt grilliruoan tuoksusta mökillä tai takapihalla. Tämä näkyy myös hintavertailupalvelu Hintaoppaassa, sillä grillien suosio on kasvanut viime kuukausien aikana räjähdysmäisesti. Suosituimpien grillien kärkeen ovat palanneet kaasulla toimivat vaunugrillit.

Grillikausi on pyörähtänyt Suomessa vilkkaasti käyntiin. Hintavertailupalvelu Hintaoppaasta selviää, että moni pohtii myös parhaillaan uuden grillin hankintaa. Grillien suosio on kasvanut Hintaoppaassa merkittävästi maaliskuun puolivälistä eteenpäin.

”Kevät on synnyttänyt kovia kysyntäpiikkejä monissa eri tuotekategorioissa, ja yksi niistä on grillit. Huhtikuussa grillejä haettiin Hintaoppaassa 376 prosenttia enemmän kuin maaliskuussa”, kertoo Hintaoppaan maajohtaja Liisa Matinvesi-Bassett.

Perinteinen vaunugrilli jälleen suosiossa

Viime vuosina grillimaailmassa on kohistu munanmuotoisesta kamado-grillistä ja Barbecookin Edson-tynnyrigrillistä, mutta nyt suosioon ovat jälleen nousseet perinteiset vaunugrillit.

Hintaoppaan neljä suosituinta grilliä ovat kaikki Weberin tai Landmannin kaasulla toimivia vaunugrillejä. Suosituin grilli on laadukas Weber Genesis II E-310 GBS. Viidettä sijaa pitää edullinen Nedis BBQE110BK -sähkögrilli.

Hintaoppaan suosituimmat grillit ja niiden halvimmat hinnat:
1. Weber Genesis II E-310 GBS, halvin hinta 859,00€
2. Weber Spirit II E-310 GBS, halvin hinta 499,00€
3. Landmann Triton PTS 3.0, halvin hinta 375,90€
4. Landmann Triton PTS 4.1, halvin hinta 394,90€
5. Nedis BBQE110BK, halvin hinta 22,30€

Grillin koko riippuu syöjien määrästä – Pohdi myös budjettia etukäteen

Grilliä ostaessa kannattaa aluksi pohtia, sopiiko tarpeisiisi parhaiten kaasu-, sähkö– vai perinteinen hiiligrilli. Tärkeää on myös arvioida, kuinka monelle henkilölle grillaat samanaikaisesti, sillä se määrittää tarvittavat polttimot ja grillausalan. Esimerkiksi pienperheelle sopii 2–3 polttimen grilli, ja nelihenkiselle perheelle ja muutamalle vieraalle riittää varmasti 3–4 polttimen grilli.

Tämän jälkeen huomiota kannattaa kiinnittää grillin kestävyyteen ja monipuolisuuteen, eli materiaaleihin, osien takuuseen ja lisävarusteisiin. Tarpeiden tarkentuessa kannattaa vielä määrittää oma budjetti, sillä esimerkiksi kaasugrillien hinnat vaihtelevat tavallisimmin 200 eurosta yli tuhanteen euroon.

”Kun budjetti on selvillä, malleja ja hintoja kannattaa vertailla eri verkkokauppojen välillä. Grilliostoksilla voi säästää jopa satoja euroja, kun käyttää hetken hintavertailuun”, Matinvesi-Bassett korostaa.

Esimerkiksi Landmann Triton PTS 4.1 -grillin nopea hintavertailu osoittaa, että sen halvin saatavilla oleva hinta on 394,90 euroa ja kallein 699 euroa. Hintaeroa on siis yli 300 euroa eri verkkokauppojen välillä.

Hintojen vertailu onnistuu kätevästi esimerkiksi ilmaisessa Hintaopas-sovelluksessa, joka on saatavilla sekä Apple- että Android-puhelimille. Hintaopas listaa yli 800 Suomessa toimivan verkkokaupan hinnat ja vertailee ne puolueettomasti halvimmasta kalliimpaan.

Hinnat tarkistettu 4.5.2020.

Kuvat: Valmistajat

Seuraa Teknavia myös sosiaalisessa mediassa!
Löydät meidät Facebookista, Instagramista, Twitteristä ja YouTubesta.