Mitä kuuluu kohutulle älypuhelinvalmistajelle Turingille?

Saloon saapunut Turing Robotic Industries jatkaa seuraavan Appassionato-älypuhelimensa tuotekehitystä.

Turingin Karri Suosara kertoi Jollan tiedotustilaisuudessa Barcelonassa Mobile World Congressin yhteydessä muiden kumppanien välissä yhtiön jatkavan myös Sailfishin osalta kehitystyötä, mutta uutta laitetta ei nyt ollut esiteltäväksi.

Suosaran oma työ Turingin parissa liittyy parhaillaan tehtävään valmistuskumppanien kartoitukseen ja neuvotteluihin. Turingilla on Salossa entinen Nokian Nakola-tehdas, jossa olisi tuotantolaitteet valmiina. Kumppania voidaan hakea valmistamaan puhelinta myös Salon tehtaassa, joka tällöin vuokrattaisiin alihankkijalle.

”Tällä hetkellä Salossa odotellaan. Tuotekehitys on käynnissä Kiinassa”, kertoi Suosara haastattelussa.

Turing kertoi uudesta Turing Phone Appassionato -puhelimestaan vuoden alussa. Tuolloisten suunnitelmien mukaan puhelimeen oli kaavailtu:

  • Rakenteessa käytössä metallipohjainen Liquidmorphium-komposiittimateriaali
  • Safiiripinta
  • Qualcomm Snapdragon 821 -järjestelmäpiiri
  • 6 gigatavua RAM-muistia
  • Android 7.0 Nougat -käyttöjärjestelmä, myöhemmin tulossa erillinen Sailfish OS -versio

Alkuperäistä Turing Phonea ei tällä hetkellä valmisteta, mutta toki lisääkin voitaisiin tehdä, jos esimerkiksi Sailfish-käyttöjärjestelmän ympärille syntyisi kysyntää. Ensimmäisestä puhelimesta tuli liian kallis, jotta se olisi kelvannut puhelimen turvaominaisuuksia arvostaville viranomaisasiakkaille. Turingin toiminta etenee nyt rahoittajien varoin.

Turingilta on ajoittain kuultu todella villejä kuvitelmia tulevaisuuden puhelimista. Osaltaan innokkaiden insinöörien halu saada puhelimiin uusimmat toiminnot on myös ollut hidastavana tekijänä tuotekehityksessä.

Turing Phone Appassionaton osalta tarkka aikataulu ei ole selvillä, mutta kerrottavaa voi olla jo lähikuukausina.