Uusi verkkokauppa Teknavi.com

Missä viipyy tyylikkään Honor 8:n tulo Eurooppaan?

Honor 7 nousi viime vuonna sensaatiomaisesti Suomessa myyntilistojen kärkisijoille ja nosti yksinään merkittävästi Huawein ja sen toisen brändin Honorin yhteenlaskettua markkinaosuutta täällä.

Nyt Suomessa oleva Honor-mallisto on kuitenkin alkamassa vanhentua käsiin ylemmissä hintaluokissa. Suuremmalla tallennustilalla ja kultavärillä varustettu myöhemmin lanseerattu Honor 7 Premium ei enää paljoa lämmitä.

Honor 8 viidessä värissä.

Honor 7:n seuraaja Honor 8 on julkistettu jo Kiinassa kuukausi sitten, ja nyt se on 16. elokuuta tapahtuvan julkistuksen myötä näyttävän Deezer-yhteistön kera tulossa myyntiin jo myös Yhdysvalloissa, joka Huaweille/Honorille on perinteisesti heikompi markkina-alue.

Honor 8:n tulosta Eurooppaan ei kuitenkaan ole vielä edes mitään viitteitä.

Honor 8:ssa designin pääroolin varastaa lasi, jota löytyy myös takaa puhelimesta. Etupuolen valtaa 5,2-tuumainen 1920 x 1080 pikselin näyttö, jonka yläpuolella on kahdeksan megapikselin etukamera ja takaa löytyypuolestaan 12 megapikselin ja f/2.2-aukon tuplakamera sekä sormenjälkitunnistin. Lisäksi Honor 8:n sisuksissa piilee Kirin 950 -järjestelmäpiiri.

Honor 8 yhdistää metallia ja lasia.

Selkein selitys, miksei Honor 8:aa ainakaan vielä ole Euroopan markkinoille lanseerattu lieneekin sen ominaisuuksien melkoisen suuri yhteneväisyys Huawein itsensä P9-huippupuhelimen kanssa. Honor 8:n kaksoiskamerasta puuttuu Leica-brändäys, mutta muuten sekin on P9:n linjoilla.

Huaweilla tunnutaan uskottavan Suomessa 550 euron hinnnalla myytävän P9:n vetovoimaan, eikä sitä haluta tulla häiritsemään melko vastaavalla, kenties jopa tyylikkäämmällä, Honor 8:lla – joka hinnoiteltaisiin luultavasti selvästi edullisemmaksi täälläkin. Kiinassa Honor 8:n hinta lähtee alle 300 eurosta.

OnePlus 3.

Samanaikaisesti kuitenkin alle 400 euron OnePlus 3:n myynti kiihtyy myös Suomessa, ja se oli jo henkilöasiakkaille toiseksi myydyin älypuhelin sitä ainoana operaattorina myyvän Elisan valikoimissa heinäkuussa. Edellä oli vain Samsungin selvästi edullisemman kategorian Galaxy J5.

Honor 7 ylsi Elisan myynnissä heinäkuussa 6. sijalle.

Honor 8:n lisäksi Kiinassa on julkaistu jo myös suurempi 6,6 tuuman Honor Note 8 sekä Honor V8, joka myös tarjoaa tuplakameran mutta 5,7 tuuman näytön.

Jotakin uutta Honoria kaivattaisiin kipeästi myös Suomeen.