Miltä näyttää VR-lasien sisuksissa? HTC Vive repäistiin auki

Tässä vaiheessa olemme nähneet jo lukuisten puhelinten sisälle erinäisten purkusivustojen ansiosta. Uusimpana tapauksena iFixit on päättänyt purkaa HTC Vive -virtuaalitodellisuuslasit.

Ymmärrettävästi kyseessä on teknisesti monimutkainen laite, mutta tästä huolimatta Viven purkaminen onnistuu pääosin ilman suuria ongelmia tai osien rikkomisen riskiä. Lasien hihna ja kasvopehmuste irtoavat helposti eivätkä luonnollisesti elektroniikkaa. Muilta osin Vive ja sen oheislaitteet ovat kasassa standardiruuveilla. Liimaa on käytetty lähinnä linsien sijoittelun varmistamisessa.

Pehmusteiden ja hihnan poiston jälkeen ulkokuorta voidaan lähteä irroittamaan.

Itse lasien purkaminen alkaa ulomman kuoren poistamisella. Kahtia jakautuvan kuoren alta löytyy 32 sensoria, joiden avulla lasien sijainti base station -tukiasemien määrittämällä alueella lasketaan. Sensoriverkon irroittaminen mahdollistaa edelleen emolevyn irroittamisen ja lasirungon purkamisen useampiin osiin.

Viven linssit.

Ohjainten kuoren alta löytyy vastaavia infrapunasensoreita sijainnin määrittelyä varten. Mielenkiintoisena huomiona ohjaimissa käytetty kosketuspaneeli on sama kuin Valven Steam Controller -peliohjaimessa.

Vive-ohjain ja kuoren alla piilevät tunnistimet.

HTC Vive -järjestelmä saa iFixitiltä kahdeksan pistettä kymmenestä korjattavuuden saralla. Paljon kiitosta annetaan vähäisestä liiman käytöstä ja yleisistä ruuvityypeistä. Toisaalta kyseessä on erittäin monimutkainen laite, joten omia korjaustoimia ei kannata yrittää ilman riittäviä ohjeita.

Vive-lasit osissa.
 

Monimutkaisuus muuten jatkuu myös VR-lasien ulkopuolella. Viven myyntipakkaus pitää sisällään 20 osaa, joten ohjeet kannattaa napata käteen myös järjestelmää käyttöön otettaessa.