Konseptikuvat: Tältäkö näyttää seuraava iPhone?

(Kuva: Martin Hajekin renderöinti näyttää erilaisia vaihtoehtoja huhutun iPhone SE -mallin ulkonäölle.)

Applen on huhuttu esittelevän uuden, pienen iPhone-mallin kolmen viikon kuluttua. Huhuja laitteesta on liikkunut runsaasti, mutta hieman yllättäen laitteen komponenteista ei ole näkynyt vuotokuvia, joista paljastuisi sen ulkonäkö. 3D-mallinnuksistaan tunnettu taituri Martin Hajek päätti luoda muutamia konseptikuvia, joiden avulla voi ruokkia mielikuvitusta ja paremmin yrittää hahmottaa, miltä tuleva iPhone-malli voisi näyttää.

Uusi pieni iPhone-malli, mallinimeltään tiettävästi iPhone SE (aiemmin huhuissa myös iPhone 6c ja iPhone 5se) tullee käyttämään vastaavaa neljätuumaista näyttöä, kuin vuonna 2013 esitelty iPhone 5s. Niinpä laite tulee luultavasti olemaan kooltaan hyvin lähellä iPhone 5s:ää, mutta epäselvää on, muistuttaako uuden mallin ulkonäkö iPhone 5s:ää vai mahdollisesti uudempia iPhone 6- ja 6s-malleja. Hajek yhdisti kuviinsa kaksi huhuissa liikkunutta erilaista muotoilua, sekä vertailun vuoksi myös Curved Labsin kehittämät konseptikuvat, joissa iPhone SE kuviteltiin pienemmäksi versioksi iPhone 6:sta.

iPhone SE:n teknisiksi ominaisuuksiksi on huhuttu paitsi neljätuumaista näyttöä, myös iPhone 6s:stä tuttua A9-suoritinta, tukea Apple Pay -maksuille sekä samaa 12 megapikselin kameraa, joka löytyy myös iPhone 6s -mallista.