Uusi verkkokauppa Teknavi.com

Huhumylly vuodelle 2016: miltä näyttää puhelinten tulevaisuus?

Vuonna 2015 nähtiin valtava määrä älypuhelinjulkistuksia. Niiden joukkoon mahtui monia yllätyksiä ja menestyksiä, mutta myös vääriä odotuksia ja pettymyksiä. Tämä kaikki jää kuitenkin pian taakse, kun vuosi 2016 starttaa tulevana yönä. Mitä tulevalta vuodelta voidaan älypuhelinrintamalla odottaa? Käydäänpä läpi suurimpia odotuksia ja huhuja vuodelle 2016.

iOS

Applen leiristä löytyy kaksi suurta tapausta, joista varmemmalla pohjalla lepää vuosittain julkaistava lippulaiva-iPhone. iPhone 7:n huhutaan muun muassa olevan vesitiivis ja kasvattavan RAM-muistin. Samalla on hyvin todennäköistä, että puhelimen muotoilu muuttuu iPhone 6:sta ja iPhone 6s:stä poikkeavaksi. Puhelimen julkaisuun on kuitenkin vielä pitkä aika ja odotuksia on ilmassa paljon, eli juuri mitään ei voida toistaiseksi pitää varmana.

Martin Hajekin visio iPhone 7:n mahdollisuuksista ja designista

Toinen mahdollisesti ensi vuonna nähtävä laite on pienempi iPhone 5c -seuraaja. Kyseessä on sitkeästi huhuissa elänyt puhelinmalli, jonka odotetaan olevan varustettu nelituumaisella näytöllä ja nykyisellä A9-järjestelmäpiirillä. Viimeisimpien tietojen mukaan ”iPhone 6c” lähtisi tuotantoon jo tammikuussa ja saapuisi markkinoille kesän korvilla. Mikäli tiedot pitävät paikkansa, aletaan pikku-iPhonesta varmasti kuulla lisätietoja jo vuoden 2016 alkupuolella.

Konsepti: iPhone 6c:n mahdollinen koko ja muotoilu iPhone 6s:n ja iPhone 6s Plussan rinnalla

Windows

Microsoftilta luvassa vaikuttaisi olevan ainakin Lumia 650, josta nähtiin kuvamateriaalia viime viikolla. Lumia 640:n tavoin 650 tähtää edulliseen hintaluokkaan, mutta panostaa tällä kertaa ammattimaisempaan muotoiluun ja metallireunuksiin.

Lumia 650:n oletettu muotoilu

Android

Android-puolella laitetarjontaa on luvassa reippaammin, kiitos lukuisten valmistajien. Eräs vuoden 2016 suurimpia julkistuksia tulee varmasti olemaan Samsung Galaxy S7, joka saatetaan nähdä jopa neljänä erilaisena mallina. Viimeisimmät raportit ovat tosin ennustaneet, että lopulta markkinoilla nähdäänkin vain perinteinen lippulaivapuhelin sekä kookkaampi edge-malli.

Toinen suuria odotuksia herätellyt laiteperhe on Sony Xperia, jonka Z6-lippulaivasto saattaa purjehtia markkinoille jopa viiden mallin voimin. Huhujen toteutuessa nykyinen kolmen mallin perhe laajenisi siis kahdella ja näyttökoot kulkisivat vain 4,6 tuumasta aina 6,4 tuumaan saakka.

Sony Xperia Z5 -perhe käsittää kolme jäsentä.

Näiden lisäksi monet muut tunnetut valmistajat, kuten OnePlus, LG, Huawei ja Motorola, tulevat varmasti julkaisemaan seuraajat nykyisille huippumalleilleen myös ensi vuonna. Osasta on jo ilmassa ennakkotietoja; esimerkiksi LG G5:n uskotaan olevan varustettu iiristunnistimella ja metallisilla kuorilla. Toisten uutuuspuhelinten kohdalla taas merkittäviä vuotoja joudutaan odottamaan ensi vuoden puolelle.