Uusi verkkokauppa Teknavi.com

Miljoona vaarallista puhelinta käytössä – Samsung Galaxy Note7:n vaarallisuudesta ei tiedetä tai se ei kiinnosta

Samsungin Galaxy Note7 -puhelimia, jotka ovat herkkiä ylikuumenemaan ja räjähtämään, on käytössä vielä miljoona kappaletta, kertoo CNET.

Sovellusanalytiikkayhtiö Aptelligentin tilastot kertovat, ettei Galaxy Note7:n käyttö ole vielä juurikaan laskenut kahdesta takaisinkutsusta ja laajasta räjähdyksistä kertoneesta julkisuudesta huolimatta.

Aptelligentin tilasto Note7:n osuudesta sen havaitsemissa laitteissa.

Yhdysvalloissa eilen ilmoitettu toinen Samsung Galaxy Note7 -takaisinkutsu koskee 1,9 miljoonaa laitetta. Samsung kehotti aiemmin tällä viikolla kaikkia Galaxy Note7:n omistajia lopettamaan sen käytön ja sammuttamaan sen laitteen. Lisäksi Samsung kertoi lopettavansa Galaxy Note7:n tuotannon ja myynnin pysyvästi.

Kuvakaappaus XDA Developersin videolta.

 

Samsung lähettää Note7-omistajille erityisen tulenkestävän pakkauksen, jossa puhelimen voi palauttaa.

Yhdysvalloissa 1,9 miljoonasta puhelimesta 96 puhelimelle on toistaiseksi tapahtunut ylikuumenemisonnettomuus.

Samsung ei tiettävästi ole vielä erikseen julkaissut uusille Galaxy Note7 -puhelimille niiden toimintaa rajoittavia tai vaarasta kertoviapäivityksiä. Näin suuri osa uutisia seuraamatta jättäneistä ihmisistä ei vielä välttämättä tiedä puhelimensa vaarallisuudesta. Lisäksi osa ei edes välitä, vaan ovat julistaneet aikovansa pitää puhelimensa ja jatkaa Note7:n käyttöä.