Uusi verkkokauppa Teknavi.com

Mikä on Moto-puhelinten ja brändin tulevaisuus?

Motorola-brändin ja Moto-puhelinten tulevaisuus on ollut vahvasti esillä viime päivinä. Lenovon ja Motorolan viestintä sekä erinäiset haastattelut ovat antaneet hieman risteäviä kommentteja, mutta nyt Motorola on selventänyt tilannetta juurta jaksaen.

Keskustelu alkoi hiljattain, kun Motorolan Rick Osterloh antoi haastattelussa ymmärtää, että Motorola-brändäys poistettaisiin puhelimista ja korvattaisiin Lenovolla. Moto-laitesarja ja -brändi jäisivät elämään, mutta Motorola-nimeä nähtäisiin pääasiassa vain yhtiöstä puhuttaessa.

Motorola siirtyi vuonna 2014 Lenovon omistukseen

Myöhemmin Motorola tarkensi, ettei tilanne ole aivan tämä. Lenovo ja sen omistama Motorola haluavat kyllä nostaa enemmän esiin Moto- ja Vibe -brändejä, minkä vuoksi Motorola-nimi jäisi markkinoinnissa ja muissa yhteyksissä taka-alalle. Motorolan mukaan Moto-nimi on synonyymi Motorolalle ja riittää synnyttämään haluttuja mielikuvia yhdessä ikonisen M-logon kanssa. Tästä huolimatta myös Motorola-nimeä saatetaan edelleen nähdä esimerkiksi laitteiden pakkauksissa.

Lisää vettä myllyyn löi Lenovon Chen Xudongin haastattelu, jossa kävi ilmi muun muassa se, ettei Moto-puhelimia nähdä enää alle viiden tuuman kokoisina. Tämä ja aiemmin esitelty ajatus, jonka mukaan Moto-puhelimet keskittyisivät jatkossa huippupuhelinten kategoriaan, herättivät ymmärrettävästi huolta Moto E- ja Moto G -laitesarjojen puolesta.

Motorola on kuitenkin pehmitellyt käsityksiä jälleen. The Vergelle antamissaan kommenteissa yhtiö varmistaa, että aikomuksena on luoda aiempaa virtaviivaisempi portfolio Moto- ja Vibe-laitesarjojen yhteispelillä. Luvassa on siis aiempaa vähemmän laitteita kaiken kaikkiaan. Tämä ei kuitenkaan tarkoita, että Moto G- tai Moto E-puhelimet olisivat katoamassa mihinkään.

Motorola ja Lenovo eivät siis aio rajoittaa Motoja raa’asti kalliimmiksi puhelimiksi. Todennäköisemmin laitetarjontaan etsitään tasapaino, jonka avulla sopivia puhelimia voidaan tehokkaasti tarjota eri markkina-alueiden tarpeisiin. Se, millaiseksi valikoima tarkalleen muodostuu, paljastuu vielä tämän vuoden kuluessa. Moto G -puhelimista pitäneiden ei kuitenkaan tarvitse pelätä, että laitesarja katoaa virtaviivaistuksen tuloksena täysin.

Moto G (2015)