Uusi verkkokauppa Teknavi.com

Mihin Black Week -tarjouksiin kannattaa tarttua? Katso hittituotteiden kärki ja parhaat vinkit

Hintavertailupalvelu Hintaopas ennustaa Black Fridayn suosituimmaksi tuotteeksi uutta PlayStation 5 -pelikonsolia. Black Week -alennusmyynneistä suomalaiset etsivät etenkin elektroniikkaa, kuten matkapuhelimia ja kuulokkeita.

Black Week on jälleen vallannut verkko- ja kivijalkakaupat, ja alennusviikko huipentuu Black Fridayhin 27. marraskuuta ja Cyber Mondayihin 30 marraskuuta. Suomalaisten suosituin ostospäivä on hintavertailupalvelu Hintaoppaan tilastojen mukaan myös kokonaisuudessaan vuoden edullisin ostospäivä.

“Black Fridayna hinnat ovat kokonaisuudessaan huomattavasti alempia kuin esimerkiksi joulualennusmyynneissä. Viikon aikana voikin löytää pitkään ostoslistalla tai haaveissa olleita tuotteita normaalia edullisemmin”, kertoo Hintaoppaan maajohtaja Liisa Matinvesi-Bassett

Vuonna 2019 suurin alennusprosentti nähtiin Microsoft Xbox One S 1TB -pelikonsolissa, jonka hinta laski 52 prosentilla 99 euroon. Pelaajia hemmoteltiin myös edullisilla pelihiirillä, sillä yli 40 prosentin alennuksessa olivat muun muassa SteelSeries Rival 650 Wireless ja Logitech G502 Proteus Spectrum. Tuntuvassa alennuksessa nähtiin myös suositut JBL E65BT NC -kuulokkeet, joissa hinta aleni 39 prosenttia sekä JBL Boombox -kaiutin, jonka sai Black Fridayna 33 prosenttia edullisemmin.

PlayStation 5 ja Microsoft Xbox Series X –konsolit kamppailevat hittituotteen tittelistä

Hintaopas ennustaa, että tänä vuonna suosituimmiksi tuotteiksi nousevat pelikonsolit, matkapuhelimet ja kuulokkeet. Hittituotteeksi ennustetaan odotettua Sony PlayStation 5 -pelikonsolia, jota haastaa Microsoft Xbox Series X

Älypuhelimista suosituimmaksi nousee Apple iPhone 11 64GB, joka nähtiin myös viime vuonna suosituimpien tuotteiden kärjessä. Vuoden aikana kyseisen älypuhelimen hinta on laskenut jo yli 150 euroa. Myös suositut Apple AirPods Pro -kuulokkeet saa tänä vuonna huomattavasti viime vuotta edullisemmin.

Hintaopas ennustaa: suosituimmat tuotteet Black Friday 2020

  1. Sony PlayStation 5
  2. Apple iPhone 11 64GB
  3. Microsoft Xbox Series X 1TB
  4. Apple AirPods Pro
  5. Samsung Galaxy S10 SM-G973F/DS 128GB
  6. Samsung Galaxy Buds Plus SM-R175
  7. iRobot Roomba e5 5152
  8. Samsung QLED QE65Q80T
  9. Moccamaster H931 AO
  10. Philips Avance Collection Airfryer XXL HD9650

Vältä virheostokset – osalla tuotteista hinnat saattavat jopa nousta

Ostoksilla kannattaa kuitenkin olla tarkkana. Kun 32 prosentilla Hintaoppaan tutkimasta 400 000 tuotteesta hinnat laskivat viime vuoden Black Fridayna, hintojen nousua havaittiin 15 prosentilla tuotteista. Jotkut kaupat myös nostavat hintoja juuri Black Weekin alla ja sen jälkeen laskevat niitä saadakseen alennusprosentit näyttämään suurilta.

Hintojen vaihtelun saat nopeasti selville esimerkiksi Hintaoppaan hintahistorian avulla. Se kertoo, mikä on tuotteen alin hinta kaikista sitä myyvistä kaupoista ja miten hinta on vaihdellut viimeisten kuukausien aikana.

“Hintavertailun tärkeys korostuu erilaisten alennusmyyntien aikaan. Ostoksilla ei kannata hullaantua tai vertailla alennusprosentteja, vaan tarkistaa aina markkinoiden alin hinta. Äkkipikaisten päätösten sijaan on hyvä pohtia, mitä tuotteita todella tarvitsee ja millä ominaisuuksilla”, Matinvesi-Bassett opastaa.

Hintaopas kokoaa Black Weekin ja Black Fridayn parhaat alennukset yli 800 kaupasta yhdelle sivulle. Maksuton Hintaopas-sovellus on saatavilla Apple ja Android -puhelimille.

Kuvat: Shutterstock ja valmistajat

Seuraa Teknavia sosiaalisessa mediassa! Löydät meidät
FacebookistaInstagramistaTwitteristä ja YouTubesta.