Uusi verkkokauppa Teknavi.com

Microsoftin uusin Android-sovellus on erikoinen herätyskello

Microsoft on julkaissut uuden Mimicker Alarm -herätyskellosovelluksen Androidille. Microsoftin Garage-kehitysyksikön kanssa luoma sovellus esittelee erilaisia koneoppimisen muotoja, mikä käyttäjälle näkyy kolmena erilaisena herätykseen kytkeytyvänä pelinä.

Ideana on tehdä heräämisestä helpompaa, kun Mimicker Alarm tarjoaa heti jonkinlaisen pelillisen haasteen. Normaalin herätysäänen jälkeen tarjotaan tehtäviä suoritettavaksi: puhelin pyytää ottamaan selfien, jossa tulee esittää pyydettyä tunnetilaa ilmeellään, tai ottamaan kuvan tietynvärisestä esineestä tai kolmantena vaihtoehtona toistamaan monimutkaisen sanavärssyn.

Herätyksen soidessa sen voi torkuttaa viideksi minuutiksi ja tai painaa pois, jolloin pelit aukeavat. Tämän jälkeen on 30 sekuntia aikaa suorittaa tehtävä tai herätysääni alkaa soimaan uudestaan.

Sovellus on osa Microsoftin Oxford-projektin alla kulkevaa keinoälyn ja koneoppimisen tutkimusta. Aiemmin Microsoft esitteli tällä saralla muun muassa palvelun, joka pyrkii tunnistamaan selfie-kuvasta automaattisesti kohteen iän.

– Mimickerin kanssa haluamme esitellä useita eri Project Oxfordin sovellusrajapintoja, kertoo projektista vastaava Allison Light.

– Halusimme rakentaa yksinkertaisen sovelluksen, joka käytti Oxford-projektia ollakseen uniikki ja kiinnostava. Koska avaamme kaiken koodin avoimeksi, ajattelimme herätyskellosovelluksen olevan helppo tapa muille kehittäjille lukea koodia ja nähdä, kuinka olemme käyttäneet rajapintoja.

Mimicker Alarm -sovellus on nyt ladattavissa ilmaiseksi Android-laitteille Play Kaupasta.