Microsoftin uusi yritys: Surface Phone tulee loppuvuodesta?

Maailmalla on uutisoitu tänään laajasti Microsoftin ongelmista Windows-puhelinten myynnissä. Windows-älypuhelinten myynti laski yhtiön edellisellä tuloskaudella yli 50 prosenttia (kuvassa Microsoft Lumia 535).

Microsoftilla voi kuitenkin olla ässä hihassaan. Yhtiön ennakoidaan tuovan markkinoille Surface Phonen, jonka nimi on otettu hyvin myyneistä Surface-tableteista. Surface-puhelimen myötä Microsoft voisi yhdistää mallisarjansa ja Lumia-puhelimet olisivat historiaa.

Microsoft omistaa jo surfacephone.com -nettidomainin, joka viittaa ainakin yhden Surface-puhelimen julkistamiseen.

Joulukuussa Windows Central -sivusto julkaisi raportin, jonka mukaan Microsoft on luopunut Intelin prosessorilla terästettyjen Windows 10 -puhelinten kehittämisestä ja keskittyy Surface Phonen lanseeraukseen kuluvan vuoden toisella puoliskolla. Liiketoiminnasta vastaavaksi johtajaksi olisi nimetty Panos Panay, joka on vastannut tähän asti Surface-tableteista ja kannettavista.

Microsoftilla on edessään tukku haasteita, vaikka se toisi uuden puhelinmalliston markkinoille. Yksi suurimmista ongelmista on vajaavainen sovellustarjonta. Windows-puhelimista puuttuu edelleen esimerkiksi suosittu Snapchat-pikaviestisovellus.