Uusi verkkokauppa Teknavi.com

Microsoftin uudesta Edge-verkkoselaimesta julkaistiin ensimmäinen Beta-testiversio Windows 10:lle, Windows 7:lle ja macOS:lle

Microsoft on julkaissut Edge-verkkoselaimensa uudesta Chromium-pohjaisesta versiosta nyt Beta-testiversiot Windows 10:lle, Windows 7:lle ja Applen macOS:lle.

Jo aiemmin uudesta Edgestä oli julkaistu Canary- ja Dev-testiversiot.

Ensimmäisen valmiin normaalin version julkaisun Microsoft odottaa tapahtuvan myöhään vuoden 2019 puolella tai alkuvuodesta 2020. Versioista Canary on epävakain ja tiheimmin, jopa päivittäin, uudella versiolla päivittyvä. Dev-version on tarkoitus päivittyä viikoittain ja nyt avatun Beta-testiversion merkittävästi harvemmin, noin kuuden viikon välein. Ensimmäisen Beta-testiversion myötä paletista puuttuu enää vain vakaa Stable-julkaisuversio.

Microsoftin kehitys- ja julkaisumalli eri versioineen seuraa Google Chromen esimerkkiä.

Microsoftin mukaan Beta-versio selaimesta on ensimmäinen, joka sopii jo jokapäiväiseen peruskäyttöön vakaudeltaan. Testiversiot Microsoft Edgestä ovat ladattavissa sen Insider-ohjelman sivuilta.

Microsoft kertoi myös, että uuden Edge-selaimen testiversioita on tähän mennessä ladattu jo yli miljoona kertaa.

Google Chromen kanssa samaan Chromium-pohjaan siirtyminen tuo Edge-selaimeen myös monia uusia etuja, kuten mahdollistaa tuen Google Chromelle kehitetyille lisäosille sekä paremman tuen kehittyneille verkkosovelluksille (Progressive Web Apps). Lisäksi se helpottaa Microsoftin kehitystyötä usean eri alustan tukemisessa, sillä Chromium-Edge on aiempaa lähempänä selaimen Android- ja iOS-versioita.