Uusi verkkokauppa Teknavi.com

Microsoftin toimitusjohtaja myöntää: ”Missasimme matkapuhelimet”

Tässä vaiheessa alkaa olla selvää, että Microsoftin Windowsista ei tullut isoa tekijää älypuhelinmarkkinoille. Nokialta ostettu älypuhelinvalmistus Lumia-brändeineen ei koskaan ottanut kunnolla tuulta siipiensä alle, ja nyt myös Microsoftin toimitusjohtaja on myöntänyt yhtiön huitaisseen ohi pallosta matkapuhelinmarkkinoilla.

Satya Nadella kommentoi aihetta tällä viikolla Wall Street Journalin WSJD Live -konferenssin avajaispäivällisellä, kertoo Mashable. Nadella mukaan ei ole kysymystäkään, etteikö yhtiö olisi ”missannut” mahdollisuuttaan älypuhelimien saralla. Nadellan mukaan yhtiön tavoitteena nyt on kasvattaa uusia tuoteryhmiä.

Täysin ulkona puhelimista Microsoft ei kuitenkaan ole. Markkinaosuus on alle yhdessä prosentissa, mutta Nadellan mukaan yhtiö vastaa tietyn kapean markkinaraon tarpeisiin, ja viittaa Windows 10 Mobilen Continuum-toimintoon. Senavulla älypuhelin voi korvata PC-koneen samaan tapaan kuin tabletti voi korvata läppärin. Nadellan mukaan vastaavia uniikkeja, kilpailijoista poikkeavia tuotteita on tarkoitus kehittää jatkossakin.

Nadella kertoo, että Microsoft etsii jatkuvasti seuraavaa ison myyntivolyymin tuoteluokkaa. Merkittävä uusi aluevaltaus on AR- ja VR-puoli, eli lisätty todellisuus ja virtuaalitodellisuus. Microsoftin HoloLens saattaa Nadellan mukaan enteillä jo tulevaisuuden ”supertietokonetta”.

Microsoft esittelee uusia tuotteita huomenna keskiviikkona, joten tuolloin epäilemättä kuullaan lisää näistä Microsoftin tulevaisuuden visioista.