Uusi verkkokauppa Teknavi.com

Microsoftin tabletit jälleen vastatuulessa NFL-sarjassa – maineikas valmentaja lyttää epäluotettavan tekniikan

Microsoft solmi vuonna 2013 peräti 400 miljoonan dollarin arvoisen viisivuotisen sopimuksen amerikkalaisen jalkapallon NFL-sarjan kanssa tehdäkseen Surfacesta sarjan virallisen tabletin. Microsoftin tabletit ovat kuitenkin olleet paikoin varsin kovassa vastatuulessa kolmen vuoden aikana. Viimeisimpänä New England Patriotsin valmentaja Bill Belichick moitti tabletteja epäluotettaviksi ja kertoi luopuvansa niiden käytöstä.

Belichick on yksi NFL:n arvostetuimpia valmentajia ja esiintyy yleensä kohtuullisen rauhallisesti. Patriotsin neljään Super Bowl -mestaruuteen valmentanut ja vuoden valmentajaksi kolme kertaa valittu Belichick herätti kuitenkin huomiota aiemmin tässä kuussa, kun hän Buffalo Billsiä vastaan pelatussa ottelussa päätyi iskemään Surfacensa päin laatikoston reunaa. Belichick ja Patriots olivat pääosassa myös tammikuussa, kun Surface-tabletit näyttivät jumittavan kesken pelin, suorassa TV-lähetyksessä.

Eilen Belichick avasi sanaisen arkkunsa lehdistötilaisuudessa ja antoi täyslaidallisen.

– Kuten ehkä huomasitte, olen saanut tarpeekseni tableteista, Belichick totesi.

– Olen antanut niille aikaa niin paljon kuin voin antaa. Ne vain ovat liian epäluotettavia minulle.

Belichickin reilut viisi minuuttia kestäneen avautumisen mukaan tabletit eivät ole riittävän luotettavia ja tasaisesti toimivia, että hän haluaisi jatkaa niiden käyttöä. Sen sijaan hän aikoo jatkossa jälleen turvautua paperitulosteisiin, kuten moni muukin heidän valmentajistaan tekee.

Sekä Microsoft että NFL ovat jo ehtineet julkaista vastineensa Belichickin avautumiselle. Microsoft kertoi kunnioittavansa Belichickin päätöstä, mutta vannoo edelleen Surfacen luotettavuuden nimeen ja kertoo saavansa positiivista palautetta niin valmentajilta, pelaajilta kuin muiltakin joukkueiden jäseniltä. NFL:n mukaan Surfacet ovat nostaneet valmentajien ja pelaajien välisen yhteistyön nopeuden ja tehokkuuden kaikkien aikojen korkeimmalle tasolle. Sekä Microsoft että NFL kertoivat työskentelevänsä jatkuvasti kumppaneidensa kanssa, että laitteet toimisivat parhaalla mahdollisella tavalla.

Tiedossa ei ole, mikä häikkä sai Belichickin hermostumaan taannoisessa Bills-ottelussa, mutta ainakin tammikuussa tapahtuneessa episodissa vian sanottiin johtuneen verkkoyhteyksistä, ei itse tableteista. Kiivaan pelin tuoksinassa hermot ovat kuitenkin kireällä, joten pienikin ongelma laitteiden kanssa voi tuoda paljon negatiivista huomiota Microsoftin tableteille. Kun mukaan lasketaan vielä se, että selostajat ovat puhuneet Microsoftin tableteista iPadeinä, alkaa 400 miljoonan dollarin sopimus kuulostaa kovin huonolta sijoitukseltayhtiölle.