Uusia huhuja Microsoftin Surface-puhelimesta

Lumia-puhelimien taru alkaa olla päätöksessä, mutta Microsoft ei ole heittänyt pyyhettä kehään matkapuhelimien osalta. Niin sanotusta Surface-puhelimesta on huhuttu jo pitkään, ja monien mielestä yhtiön pitää kehitellä jotain todella erikoista, jotta sen Windows-puhelimet vielä voisivat houkutella asiakkaita luokseen. Viikonloppuna verkossa lähti kiertämään epämääräinen huhu ja kuva väitetystä Surface-puhelinkonseptista.

Välillä luotettaviakin vuotoja verkkoon päästänyt Nokibar-niminen käyttäjä jakoi keskustelupalstalla oheisen kuvan, jota useat ovat innokkaasti jakaneet kuvana tulevasta Surface-puhelimesta. Tietokonemallinnetusta ”puhelimesta” puuttuu kuitenkin esimerkiksi etukamera ja puhelin peittää osan suojakoteloon sijoitetusta näppäimistöstä, joten aivan loppuun asti mietitty konsepti ei ole kyseessä. The Vergen Microsoft-toimittaja Tom Warren ehtikin jo Twitterissä teilata kuvan aitouden.

Huhun mukaan tämä tuleva Surface-puhelin sisältäisi 5,7-tuumaisen 2K-näytön sekä Snapdragon 830 -järjestelmäpiirin ja tulisi tarjolle kolmena eri muistikombinaationa. RAM-muistia näissä kolmessa eri versiossa olisi väitteen mukaan joko kolme, kuusi tai peräti kahdeksan gigatavua, ja sisäistä tallennustilaa vastaasti 32, 128 tai jopa yli 500 gigatavua.

Huhuista uutisoinut MSPowerUser tuo esille, ettei Windows 10 Mobile edes osaisi hyödyntää kahdeksan gigatavun RAM-muistia ja suomii ankarasti huhuttuja ominaisuuksia. Artikkelissa todetaan, ettei tällainen konsepti vielä tarjoa mitään sellaista, mitä vaikkapa Google tai Samsung ei voisi kopioida kymmenessä sekunnissa. Sivusto mainitsee Samsungin taittuvanäyttöisen puhelimen, jonka on huhuttu tulevan myyntiin ensi vuonna ja toteaa, että jos ei Microsoft pysty kehittämään mitään muuta kuin uudelleen lämmitellyn Lumia 950 XL:n, se voi hyvin jo nyt irtisanoa loputkin 2500 puhelinsuunnittelijaansa.