Uusi verkkokauppa Teknavi.com

Julkistus ensi viikolla: Microsoftin uudessa tabletissa muuttuva näytön koko?

Microsoft on ilmoittanut kertovansa ”jännittäviä Windows 10 -laiteuutisia” 6. lokakuuta, eli ensi tiistaina. Huhuttuja uusia laitteita ovat Lumia 950- ja 950 XL -puhelimet sekä mahdollisesti myös uusi Surface Pro 4 -tietokone. Nyt tuore huhu väittää mielenkiintoisesti, että Surface Prossa olisi muuttuva näytön koko.

Aiemmin on huhuttu, että Surface Pro 4:stä saattaisi tulla sekä 12- että 13- tai 14-tuumaiset versiot, mutta nyt GSMArena kertoo uudesta huhusta, jonka mukaan laitteessa olis muuttuva näytön reunus ja näin myös muuttuva näytön koko. Laitteessa sanotaan olevan huomattavan ohuet näytön reunukset, ja näytön koko olisi 13 tuumaa silloin, kun laite on telakoitu erilliseen näppäimistöön, mutta näyttö muuttuisi 12-tuumaiseksi kun laite on tablettikäytössä.

Erikoiseen huhuun kannattaa suhtautua varauksella, mutta yksi selitys voisi olla, että osa näytön pikseleistä pimenee siinä vaiheessa kun laite irrotetaan telakasta. Näin keinotekoinen leveämpi näytön reunus helpottaisi laitteen käsittelyä tablettimuodossa.

Muissa huhuissa Surface Pro 4:stä on edelleen odotettavissa täysiverinen tietokone suorituskykynsä osalta, sillä vähävirtaisten Intel Core M -suorittimien sijaan Microsoftin sanotaan käyttävän laitteessa tehokkaita Intelin Core i3-, i5- ja i7-suorittimia.