Microsoftin Copilot-tekoäly sai oman Android-sovelluksensa

Microsoftin Copilotia voi nyt käyttää erillisellä sovelluksella.

Android-sovellus on jo julkaistu, ja iOS-versiotakin valmistellaan taustalla.

Microsoft brändäsi aiemmin generatiivisella eli tuottavalla tekoälyllä varustetun Bing-hakunsa uudelleen Microsoft Copilotiksi, ja nyt samainen, tähän saakka vain selaimella toiminut kokonaisuus on käytettävissä myös Android-sovelluksena. Ohjelman voi ladata maksutta Google Playsta ja aloittaa käytön saman tien.

Sovellus ei edellytä Microsoft-tilille kirjautumista, mutta kirjautumalla saa monenlaisia etuja ”pidemmistä keskusteluista” aina ”useampiin kysymyksiin”, Microsoft kuvailee, viitaten sovelluksen vuoropohjaiseen käyttöliittymään.

Copilot-sovelluksella voi käyttää ChatGPT:stä tutun OpenAI:n tehokkainta GPT-4-kielimallia, joka on yhtäältä kyvykkäämpi, mutta toisaalta rahtusen GPT 3.5:tä verkkaisempi, Microsoft huomauttaa.

Tekstin ohella Copilot-sovellus osaa tuottaa kuvia käyttäjien tekstopohjaisten kehotteiden perusteella. Kuvien tuottamisessa käytössä on DALL-E 3 -tekoälymalli.

Microsoft Copilotin Android-sovellus on nyt ladattavissa Google Playsta. Myös iPhonelle sovellus julkaistaan ennen pitkää, Windows Latest vahvistaa nimettömiin lähteisiinsä viitaten.

Aiemmin Microsoft julkaisi Copilot-kokonaisuuteensa myös mahdollisuuden tuottaa musiikkia. Toistaiseksi yhtiö ei ole vahvistanut, ovatko uudet kyvykkyydet käytössä myös Android-sovelluksella.