Microsoftin alkuperäinen Surface Duo täytti 3 vuotta - ja siihen loppui päivitystuki

Microsoftin Surface Duon päivitystuki on päättynyt.

Kaksinäyttöinen laite ei enää saa edes tietoturvakorjauksia.

Microsoft esitteli kahdella näytöllä ja taittuvalla rungolla varustetun Surface Duonsa alkusyksystä 2020 luvaten laitteelleen kolmen vuoden päivitystukea. Nyt kolme vuotta on kulunut, ja myös tuki on täten vahvistetusti päättynyt.

Microsoftin tukisivuston mukaan Surface Duon viimeinen Android-ohjelmistopäivitys on laitettu jakeluun 10. syyskuuta, ja samana päivänä on julkaistu myös viimeinen suunniteltu tietoturvapäivitys. Uusia ominaisuuksia tai tietoturvaparannuksia laitteelle ei siis ole enää luvassa.

Surface Duon käyttöä voi toki jatkaa tavanomaisesti, sillä esimerkiksi sovelluksia voi luonnollisesti yhä päivittää. On kuitenkin syytä pitää mielessä, että tietoturva ei välttämättä enää pysy ajan tasalla päivitystuen päätyttyä.

Hintaluokkaan suhteutettuna Surface Duon päivitystuki ei ollut kummoinen. Android 10 -pohjaisella ohjelmistolla julkaistun laitteen viimeiseksi viralliseksi päivitykseksi jäi Android 12L, jos kohta perehtyneimmät käyttäjät voivat omalla riskillään asentaa Duolleen uudemman, mukautetun ohjelmiston, Windows Central huomauttaa.

Syyskuussa 2021 esitelty Surface Duo 2 on yhä päivitystuen piirissä, ja toistaiseksi se on saanut ainoastaan yhden merkittävän Android-järjestelmäversiopäivityksen.