Microsoftilta yllätys: Windows 10:lle kolme vuotta lisää tukiaikaa - mutta siitä joutuu maksamaan

Microsoft tarjoaa pidennetyn päivitystuen kaikille Windows 10:een mieltyneille.

Lisäajasta on kuitenkin maksettava.

Windows 10:n päivitystuki päättyy virallisesti 14. lokakuuta 2025, jonka jälkeen järjestelmän tietoturvasta ei enää huolehdita. Edelleen hyvin suositulle ohjelmistolle on kuitenkin tarjolla lisää käyttöikää uuden ESU-ohjelman (Extended Security Updates, jatketut turvallisuuspäivitykset) ansiosta.

Ohjelmaan liittyvät saavat Windows 10:lle vielä tietoturvapäivityksiä vielä kolmeksi vuodeksi eli jotakuinkin lokakuulle 2028. Lisäajasta on kuitenkin maksettava, eikä hintatietoja ole toistaiseksi paljastattu.

Microsoft tarjosi aikanaan samankaltaisen lisäajan myös Windows 7:lle, mutta Windows 10:n tapauksessa ohjelmaan voivat yritysasiakkaiden lisäksi liittyä myös yksityiset käyttäjät. Tätä voidaan pitää todellisena yllätyksenä, joka kielinee Windows 10:n vankkana jatkuvasta suosiosta.

Pidennetyn päivitystuen hintatiedot on aikanaan määrä julkaista Microsoftin tukisivuille. Toistaiseksi tiedetään ainoastaan, että tuesta on maksettava tietokonekohtaisesti, mikä saattaa johtaa merkittäviin kustannuksiin esimerkiksi yrityksissä.

Windows 7:n ohjelmassa hinta lisäksi kohosi pikkuhiljaa, aiheesta kirjoittava ArsTechnica huomauttaa, millä pyrittiin kannustamaan asiakkaita päivittämään tietokoneensa. Nähtäväksi jää, kuinka Windows 10:n jatkettu turvallisuustuki aikanaan tarkalleen toimii, mutta varmaa joka tapauksessa on, että se tuodaan myös yksityiskäyttäjille.