Uusi verkkokauppa Teknavi.com

Microsoftilta päivitys Teamsiin - tekoäly parantaa äänenlaatua ja vähentää kaikumista

Microsoft Teamsin videopuheluiden tulisi nyt kuulostaa paremmilta kuin ennen.

Tekoäly parantaa äänenlaatua ja vähentää kaikua, Microsoft tiedottaa.

Microsoft on julkaissut Teams-palveluunsa merkittävän uudistuksen, jonka tulisi parantaa etäkokousten äänenlaatua monin tavoin. Tekoälyyn ja koneoppimiseen perustuvat toimet vähentävät kaikua kohentaen samalla ääntä riippumatta käytettävissä olevasta laitteistosta tai siitä, millaisessa tilassa kokoukseen osallistuja oleilee.

Microsoftin mukaan tekoälyn tulisi esimerkiksi tehokkaasti poistaa kaikua, jota Teams-puheluissa toisinaan ilmenee. Kaiken kaikkiaan tekoälyä on koulutettu jopa 30 000 tunnin puhemateriaalilla ja noin 100 000 erilaisella, huoneita simuloivalla tilanteella.

Tekoälyn ansiosta kokoustajien puheen tulisi kuulostaa yhä enemmän siltä, että he puhuisivat läheltä laadukkaaseen mikrofoniin, Microsoft kertoo.

Parannukset vaikuttavat myös puheenvuorojen jakoon. Tekoäly helpottaa vastedes tilanteita, joissa kaksi osanottajaa avaa suunsa samaan aikaan, mikä usein johtaa kiusallisiin kommelluksiin, kun kumpikaan ei kuule toista. Jatkossa ihmiset voivat tekoälyn ansiosta kuulla toisensa myös silloin, kun kaksi kokoustajaa tokaisee jotakin yhtä aikaa.

Samalla Teamsin videopuheluihin on julkaistu pieniä, taustalla vaikuttavia optimointeja, joiden tulisi muun muassa parantaa sekä video- että äänipuheluiden laatua sekä näytön jakamistoimintoa.

Microsoftin mukaan Teamsin uusi tekoälymalli toimii paikallisesti kunkin käyttäjän omassa laitteessa. Video- tai äänipuheluista ei siis lähetetä tietoja pilvipalveluihin käsiteltäväksi, vaan kaikki parannukset toimivat tietoturvallisesti päätelaitteissa.

Microsoft Teamsin parannukset on nyt julkaistu palveluun maailmanlaajuisesti.