Microsoft-pomo vihjaa tulevasta? ”Panostamme siihen mitä erityistä me voimme tuoda – myös älypuhelimissa”

Microsoftin toimitusjohtaja Satya Nadella on jälleen kertonut Microsoftin aikovan jatkaa puhelimissa, mutta fokusoidusti ja omiin vahvuuksiinsa keskittyen.

”Emme halua toimia vain kadehtien mitä muilla on, vaan kysymys on, mitä me voimme tuoda? Se on se, mitä katson minkä tahansa kaltaisessa laitteessa tai teknologiassa, jopa tekoälyssä. Tulemme jatkossakin olemaan mukana puhelinmarkkinalla ei tämän päivän johtajien määrittelemänä vaan sillä, mitä me pystymme uniikisti tekemään laitetyypissä, joka on eniten mobiili”, totesi Nadella.

Tuoreimpien huhujen perusteella Nadellan puheiden voisi veikata liittyvän esimerkiksi kaikkien perinteistenkin Windows-sovellusten tuomiseen käytettäväksi x86-ARM-emuloinnin myötä Continuum-toiminnon kautta älypuhelimen muuntuessa tarvittaessa pöytätietokoneeksi. Näin Microsoft hyötyisi myös mobiilissa laajasta perinteisten Windows-sovellusten, joita on kehitetty rutkasti esimerkiksi yritysten sisäiseen käyttöön, valikoimasta. Tämä olisi Microsoftilta Nadellan kuvaileman kaltainen uniikki ratkaisu mobiilissa.

”Näin ollen, lopetimme tekemästä ”minä myös” -tyyliin ja aloitimme tekemään asioita, vaikka ne olisivat nykyään pieniä, ollaksemme erittäin fokusoituneita tiettyyn ryhmään asiakkaita, jotka tarvitsevat tietyt erottuvat kyvyt ja joissa me voimme onnistua hyvin”, jatkoi Nadella viitaten myös Microsoftin laajempaan laitestrategiaan.

Microsoft on viime aikoina esitellyt uuden 28-tuumaisen Surface Studio -pöytätietokoneen, joka on korkeahintainen mutta suunnattukin erityisesti luoville työntekijöille ja harrastelijoille.

Älypuhelimissaan Microsoft on kertonut jatkossa keskittyvänsä yrityspuhelimiin. Huhuissa Microsofilta itseltään ei odoteta uusia puhelimia ainakaan ennen syksyä 2017, jolloin luvassa voisi olla paljon puhuttu Surface-puhelin.