Microsoftin toimitusjohtaja: "Lisää puhelimia on varmasti tulossa" - luvassa jotakin erilaista

Microsoft on toistaiseksi näyttänyt vetäytyneen älypuhelimista, mutta sen voidaan odottaa vielä palaavan. Ainakin jos on uskominen toimitusjohtaja Satya Nadellaa.

Lumioiden alasajon jälkeen Microsoftilta on odotettu Surface-puhelinta, mutta viimeaikaiset ratkaisut Windows 10 Mobilen suhteen – lähes mitätön Creators Update -päivitys ja sen julkaisu vain pienelle laitemäärälle – ovat herättäneet epäilyjä senkin tulevaisuudesta. Huhujen mukaan odotettu Surface-puhelin tulisi aikaisintaan vasta loppuvuodesta ja hyvin mahdollisesti vasta myöhemmin.

Nadella kommentoi Microsoftin puhelimia Marketplacen nyt haastattelussa.

”Teemme puhelimia tänään, meillä on valmistajia kuten HP tekemässä puhelimia ja muita ja olemme valinneet erittäin tarkasti fokukseksemme helpon hallittavuuden, tietoturvan ja yhden ominaisuuden, Continuumin, jolla puhelin voi olla jopa pöytätietokone”, totesi Nadella.

”Varmistamme, että kaikki ohjelmistomme ovat saatavilla iOSille ja Androidille ensiluokkaisena ja seuraamme mikä on seuraava muutos muodossa ja toiminnoissa. Se mitä olemme tehneet Surfacen kanssa on hyvä esimerkki. Kukaan ei ennen meitä ajatellut 2-in-1-koneita, me loimme kategorian ja teimme siitä menestyksen niin, että 2-in-1-koneita on tulossa lisää. Ja sen me haluamme tehdä. Joten kun sanot teemmekö lisää puhelimia, olen varma meidän tekevän lisää puhelimia, mutta ne eivät näytä tämän päivän puhelimilta.”

Myös Microsoftin aikanaan tulevassa Surface-puhelimessa on odotettu Continuumin tai sen tapaisen käyttömahdollisuuden roolin olevan merkittävä.

Mielenkiintoisin kysymys on, tuleeko puhelin Windows 10 Mobilella vai Windows 10:n uudella versiolla ARM-suorittimella.