Microsoft ostaa SwiftKey-näppäimistön kehittäjän – kauppahinta hulppea

Microsoftin on kerrottu ostavan suositun SwiftKey-näppäimistön kehittäjän. Financial Timesin mukaan kaupan syntyminen on hyvin lähellä, ja ostohinnaksi kerrotaan 250 miljoonaa dollaria, eli noin 230 miljoonaa euroa.

SwiftKey-kaupan myötä Microsoft saisi haltuunsa hyvin suositun sovelluksen, sillä SwiftKey-näppäimistö on asennettuna yhteensä satoihin miljooniin Android- ja iOS-laitteisiin. Itse sovelluksen sijaan Microsoftin suurin mielenkiinto lienee kuitenkin suunnattuna sovelluksen taustalta löytyvään keinoälyyn. SwiftKey on saavuttanut paljon mainetta sen mainiolla ennakoivalla tekstinsyötöllä, ja sovellus hallitsee lukuisia kieliä. SwiftKey on myös testannut neuroverkkoratkaisuja parantaakseen sovelluksensa ennakointia. Teknologiajätit kuten Microsoft ja Google käyvät tällä hetkellä kovaa kamppailua juuri keinoälyratkaisuissa, ja SwiftKey-kaupan myötä Microsoft saa haltuunsa lisää keinoälyosaamista.

SwiftKey on vain yksi monista Microsoftin merkittävistä sovellusostoista. Melko tarkkaan vuosi sitten yhtiö osti Sunrise-kalenterisovellusta kehittäneen yhtiön 100 miljoonalla dollarilla, ja hieman aiemmin Microsoft osti sähköpostisovellus Acomplin 200 miljoonalla dollarilla.

Nähtäväksi jää, mitä SwiftKey-kauppa tarkoittaa Microsoftin omalle Word Flow -sovellukselle, joka tähän asti on ollut tarjolla Lumioissa, mutta jonka on kerrottu tulevan myös Androidille ja iOS:lle.