Uusi verkkokauppa Teknavi.com

Microsoft luopumassa vanhojen Windows Phone -sovellusten tuesta – WhatsAppin tulevaisuus vaarassa tulevissa Windows-puhelimissa

Microsoft näyttää olevan aikeissa luopua tuesta vanhoille Silverlight-pohjaisille Windows Phone -sovelluksille. Asiasta uutisoi muun muassa Windows Central.

Microsoftin suunnitelma on todennäköisesti pudottaa tuki pois tulevassa Windows 10 Mobile -versiossa, joka tulisi toimimaan myös Microsoftin oman seuraavan puhelimen ohjelmistona. Microsoftin on huhuttu valmistelevan jälleen kerran ”uutta starttia” älypuhelimissa.

Microsoft on jo poistanut tuen Silverlight-sovelluksille Windows 10 Mobilen yrityksen sisäisistä koontiversioista, ja se kertoo niissä loppuneesta tuesta ilmoituksella, jos vanhan sovelluksen yrittää avata.

Ehdottomasti tunnetuin Silverlight-pohjainen Windows Phone -sovellus on WhatsApp. Mikäli WhatsApp ei toisi tarjolle täysin uutta sovellusta, tarkoittaa Microsoftin tuleva muutos, ettei WhatsApp tulisi toimimaan uusissa tulevissa Windows-puhelimissa.

Microsoftin tuleva Windows 10 Mobile -versio tulisi tukemaan vain Universal Windows Platform (UWP) -sovelluksia. UWP-sovelluksia on helppoa kehittää sekä älypuhelimille että samalla Windows 10 -tietokoneille, mutta esimerkiksi käyttäjän puhelinnumeroon kytkeytyvä WhatsApp ei juuri hyödy mahdollisuudesta tuoda sovellus samalla helposti PC-käyttäjille.

Nykyisissä Windows 10 Mobile -puhelimissa Silverlight-pohjaisten Windows Phone -sovellusten tuen odotetaan säilyvän jatkossakin, joskaan tätä ei ole varmistettu.