Microsoft lopettamassa Surface 3:n tuotannon – ei seuraajaa tulossa?

Microsoft lopettaa Surface 3 -tablettilaitteensa tuotannon tämän vuoden aikana. Vielä on epäselvää, saako Surface 3 lainkaan seuraajaa.

Surface 3:n saatavuus kaupoista on jo huonuntunut, myös Suomessa. Alun perin se tuli markkinoille reilu vuosi sitten keväällä 2015.

– Surface 3:n yli vuosi sitten tapahtuneen lanseerauksen jälkeen olemme nähneet vahvaa kysyntää sekä tyytyväisyyttä asiakkailta. Varastot ovat nyt rajoittuneita, ja vuoden 2016 joulukuun loppuun mennessä, emme enää valmista Surface 3 -laitteita, kommentoitiin Microsoftilta ZDNetille.

ZDNetin läheisesti Microsoftia vuosia seuranneen Mary Jo Foleyn lähteiden mukaan Microsoftin sisällä on soudettu ja huovattu Surface 3:n seuraajan tekemisen osalta.

Surface 3 sisälsi Intelin Atom-suorittimen ja se oli kevyemmän tason vaihtoehto Microsoftin Surface-sarjassa, jonka Pro-mallit ovat saaneet enemmänkin suosiota. Lisäksi Microsoft lisäsi viime päivityskierroksella uuden Surface Pro 4:n rinnalle myös ensi kertaa Surface Bookin, joka ei ole vieläkään saapunut Suomen markkinoille. Näistä odotetaan seuraavan sukupolven malleja kenties joskus ensi vuoden puolella, jolloin luvassa on jälleen myös merkittävämpi päivitys Windows 10 -käyttöjärjestelmään.

Suurempien Surface-laitteiden osalta Microsoftin odotetaan tekevän yhä jotain myös puhelimissa eli pienemmissä mobiiliaitteissa, vaikka se lähes kokonaan älypuhelimista jo vetäytyykin irtisanoessaan myös lähes koko mobiilista vastanneen organisaationsa, pääasiassa Suomesta.