Kerää kuvasi äkkiä talteen – Microsoft lakkauttaa useita sovelluksia

Microsoft ilmoitti viime viikon lopulla virtaviivaistavansa kamera- ja kuvasovellusten tarjontaansa. Yhtiö haluaa keskittää Windows 10 Mobilen lähestyessä huomionsa tiettyihin avainsovelluksiin, joilla on tarkoitus luoda terävä uudessa käyttöjärjestelmässä toimiva kuva- ja kamerakokonaisuus. Tästä syystä useiden Lumia-sovellusten tuki lakkaa ensi kuussa.

Karsittavat sovellukset ovat Lumia Storyteller, Lumia Beamer, Photobeamer, Lumia Refocus, Lumia Panorama ja Video Uploader. Nämä sovellukset eivät enää ole ladattavissa Windows Phonen sovelluskaupasta. Mikäli jokin sovelluksista on jo asennettu laitteelle, ei sitä poisteta erikseen, eli sovellusten käyttäjät voivat jatkaa niiden käyttöä.

Jatkossa tilanne heikkenee kuitenkin entisestään, sillä yllä mainittujen sovellusten verkkotuki ja päivitykset lakkaavat viimeistään 30. lokakuuta. Erityistä huomiota pyydetään Lumia Storyteller -sovelluksen käyttäjiltä. Paikalliseen sisältöön pääsee edelleen käsiksi, mutta verkkoon julkaistut tarinat eivät ole tarkasteltavissa enää lokakuun jälkeen. Mikäli verkkotarinoissa on tallessa jotain tärkeää tai ainutlaatuista, kannattaa kyseiset kuvat ja videot käydä lataamassa laitteen suojiin ennen lokakuun 30. päivää.

Microsoftin mukaan jo asennetut sovellukset toimivat käyttäjien laitteissa myös Windows 10 -päivityksen jälkeen. Sovellusten tarjonta saattaa kuitenkin heikentyä lokakuun jälkeen verkkotukien loppuessa.