Microsoft korjasi Windows 11:n suuret ongelmat - asenna tämä päivitys

Windows 11:n ongelmiin on nyt saatavilla korjauspäivitys.

Microsoftin tuoreessa Windows 11 -käyttöjärjestelmäversiossa raportoitiin tällä viikolla merkittävistä ongelmista, jotka johtuivat käyttöjärjestelmän sisältämän sertifikaatin vanhentumisesta lokakuun lopussa.

Sertifikaatin vanhentuminen näkyi muun muassa Windowsin kuvankaappaustyökalun (Snipping Tool), kosketusnäppäimistön ja emojivalitsimen toimimattomuutena.

Microsoft julkaisi jo aiemmin osan ongelmista korjanneen valinnaisen KB4006746-päivityksen, mutta nyt on julkaistu KB5008295-päivitys, jonka pitäisi korjata kaikki tässä yhteydessä esiintyneet ongelmat.

Nyt julkaistu päivitys on automaattisten päivitysten piirissä, joten sen pitäisi asentua ilman aktiivisia toimiakin, mutta tarvittaessa päivityksen saa asennettua erikseen Asetuksista löytyvän Windows Updaten kautta.

Päivitys vaatii tietokoneen uudelleenkäynnistymistä.

Kuvankaappaustyökalun, kosketusnäppäimistön ja emojivalitsimen ohella julkaistun päivityksen pitäisi korjata myös ongelmat liittyen tekstinsyöttöön sanelemalla, asetusten tilinäkymään S mode -tilassa sekä Windows 11:n käyttöä avustaviin ohjeisiin liittyen.

Nyt tavanomaisen päivitysaikataulun julkaistu hätäpäivitys on Microsoftilta poikkeuksellinen. Yleensä ”paikkatiistain” aikataulusta poiketaan vain tärkeiden tietoturvakorjausten kanssa.

Windows 11 julkaistiin alun perin lokakuun alkupäivinä. Testivaiheesta huolimatta Windows 11:n julkaisun jälkeen on ilmennyt muitakin ongelmia. Esimerkiksi AMD:n suoritinten kanssa suorituskyky heikkeni peleissä jopa 15 prosentilla tavallisesta tasosta, mutta tähän ongelmaan liittyen on jo julkaistu korjaukset.