Uusi verkkokauppa Teknavi.com

Microsoft julkaisi Windows 11:n 2022-päivityksen - mukana runsaasti uutta

Mukana on runsaasti toivottuja uudistuksia.

Microsoft on julkaissut Windows 11:lle merkittävän päivityksen.

Windows 11 2022 Update on viime vuonna julkaistun käyttöjärjestelmän toistaiseksi merkittävin päivitys. Uudistuksia on mukana jokaiseen makuun alkaen Käynnistä-valikon kansioista ja koko järjestelmän kattavista tekstityksistä. Kosketuseleitä on parannettu, ja myös pelaajia on muistettu Xbox-ohjainten hallinnointiin tarkoitetulla palkilla.

Käynnistä-valikossa voi päivityksen jälkeen raahata sovelluksia toistensa päälle ja näin luoda kansioita. Kansioita voi vapaasti kiinnittää valikkoon, ja samaten suositeltujen sovellusten näkyvyyttä valikossa voi mukauttaa.

Kansiot saapuivat Käynnistä-valikkoon.

Myös Windows 11:n niin kutsuttuun Snap Layoutsiin, monen sovelluksen samanaikaista käyttöä helpottavaan toimintoon, on tuotu uudistuksia. Kun sovellusikkunan ottaa raahaukseen, ilmestyy näytön ylälaitaan jatkossa erilaisia moniajonäkymiä kuvastavia pohjia, joista voi helposti valita mieleisensä.

Moniajonäkymä Snap Layouts sai niin ikään uudistuksen.

Päivitys sisältää uudistuksia myös tehtäväpalkkiin, jolla voi vastedes käyttää raahaa ja pudota -toimintoa esimerkiksi Windows 10:ltä tutulla tavalla. Tehtävienhallinta puolestaan tukee jatkossa tummaa tilaa myös Windows 11:llä.

Tummaa tilaa on muutenkin parannettu, minkä ohella Microsoft on korjaillut käyttöjärjestelmän ulkoasua esimerkiksi animaatioihin ja muihin pieniin yksityiskohtiin puuttumalla.

Xbox-navigointipalkin ansiosta Windowsia voi käyttää Xbox-peliohjaimella.

Pelaajille päivitys sen sijaan sisältää kätevän Xbox-navigointipalkin, joka mahdollistaa Windows 11:n käyttämisen Xbox-peliohjaimella. Myös viivettä on saatu madallettua ja suorituskykyä niin kutsutussa ikkunatilassa pelattaessa kasvatettua, Microsoft kertoo.

Reaaliaikaiset tekstitykset ovat nyt saatavilla kaikkialla.
Tumma tila tehtävienhallinnassa.

Windows 11 2022 Update -päivitys parantaa samalla saavutettavuutta tuomalla esimerkiksi reaaliaikaiset tekstitykset kaikkeen käyttöjärjestelmällä esitettävään sisältöön. Samaten äänikomennoin tapahtuvaa käyttöä on monipuolistettu.

Windows 11:een on kehitteillä monia muitakin uudistuksia, ja esimerkiksi resurssienhallinnan välilehtien on määrä saapua lokakuussa. Käyttöjärjestelmän toistaiseksi merkittävin 2022 Update -päivitys on nyt asennettavissa.