Microsoftilta haastaja Applen uutissovellukselle

Microsoft jatkaa iOS-sovellusten kehittämistä. Uusin julkaisu on uutissovellus, joka haastaa suoraan Applen oman, iOSin sisään rakennetun News-sovelluksen.

Microsoft julkaisi eilen uuden News Pro -nimisen sovelluksen. Tiedotteen mukaan palvelun taustalla jyllää Bing ja sovelluksen rakentamisesta on vastannut Microsoft Garage -kehitysyksikkö.

Microsoft kuvailee sovellusta seuraavasti: ”Löydä tärkeimmät ja olennaisimmat artikkelit joka päivä omien kiinnostuksenkohteidesi perusteella.” News Pron tarjoamaa sisältöä voi siis muokata omien tarpeidensa mukaiseksi. Sovellus tukee myös Facebook ja LinkedIn -integraatiota, jonka avulla työ- ja harrastemaisemia voidaan käyttää sisällön muokkaamiseen.

News Pro on toistaiseksi saatavilla vain iOS-laitteille. Palvelu haastaakin näin Applen oman News-sovelluksen, jonka virallista lanseerausta Suomessa odotellaan vielä. Samoin Microsoftin News Pro tuntuu olevan sovellusmuodossa suomalaisten ulottumattomissa, mutta kiinnostuneille palvelusta on tarjolla myös verkkoversio. Android- ja Windows-laitteille News Prota ei yhtiön mukaan kannata odotella lähiaikoina.

Microsoftin News Pro -sovellus