Microsoft Edge -selain tulossa myös iPhonelle ja Androidille

Microsoft tuo Edge-verkkoselaimensa myös Applen iPhone-puhelimiin sekä Androidille.

Microsoft Edgen esiversio on ladattavissa ja kokeiltavissa tästä päivästä lähtien Applen TestFlight-palvelun kautta. Android-käyttäjät voivat myös jo ilmoittautua kokeilemaan pian saataville tulevaa Microsoft Edgeä Androidille. Mukaan päästäkseen pitää olla liittynyt Windows Insider -ohjelmaan ja ilmoittautua tällä sivulla. Lisäksi aluksi Edge tulee saataville vain US-English-versiona, mutta lisämaiden ja -kielten tukea on luvassa esiversion kehittyessä ja laajentuessa.

Microsoft Edgen tulo myös iPhone- ja Android-puhelimiin auttaa sitä PC:llä käyttäviä. Näin myös mobiilisti mukana ovat omat suosikit, lukulistalle merkityt artikkelit, tuttu lukunäkymä sekä uudella välilehdellä tarjottu sisältö.

Lisäksi Edgen iPhone- ja Android-versio tukevat myös jatkamista PC:llä, eli mobiilissa katsellun sivun voi helposti avata suuremmalle tietokoneen ruudulle tai merkitä luettavaksi sillä myöhemmin. Tämä toiminto tulee mahdolliseksi yhdessä 17. lokakuuta jakeluun tulevan Windows 10:n Fall Creators Update -päivityksen kanssa.

Toistaiseksi Microsoft Edgen esiversiossa ei ole vielä mukana tukea salasanojen siirtymiselle tai iPadeille ja Android-tableteille, mutta nekin ovat tulossa tulevaisuudessa.

Perustana Edgen iPhone-versio hyödyntää WebKitiä ja Android-versio Chromiumia Microsoftin oman EdgeHTML-selainmoottorin sijaan.

Lisäksi Microsoft kertoi tänään myös Android-launcherinsa uudesta nimestä, Microsoft Launcher, sen ilmeen uudistumisen yhteydessä.