Metan Threads julkaistaan Euroopassa 14. joulukuuta

Viestipalvelu Threads avataan Euroopassa 14. joulukuuta.

Muilla alueilla palvelua on voinut käyttää jo pitkään.

Facebook-yhtiö Meta julkaisi viestipalvelu X:n eli entisen Twitterin haastajaksi suunnatun Threads-sovelluksensa heinäkuussa yli sadalla alueella, mutta Euroopassa lanseerausta on tietosuoja-asioiden vuoksi jouduttu lykkäämään. Pian odotus kuitenkin päättyy, sillä Threads avataan ensi torstaina 14. joulukuuta.

Instagramissa, johon Threads läheisesti kytkeytyy, on siellä täällä pieniä, vain eurooppalaiskäyttäjille näkyviä huomautuksia lähestyvästä julkaisusta, The Verge kirjoittaa.

Threadsin Euroopan-lanseerausta ennakoiva laskuri palvelun verkkosivulla. Ruutukaappaus on otettu artikkelia kirjoitettaessa, kun julkaisuun oli vajaat kuusi vuorokautta.

Myös Threadsin virallisella verkkosivulla on jo laskuri, joka hiljalleen tikittää kohti nollaa ja ensi viikon julkaisuhetkeä.

Instagramin kautta voi nyt myös etsiä virallisen, QR-koodilla varustetun ”pääsylipun” Treads-palveluun. Matkalippua mukaileva, maakohtaisen aikataulun sisältävä lipuke löytyy kirjoittamalla Tutki-välilehdelle hakusanaksi ticket.

”Threads-pääsylippu” Instagramissa näkyy nyt kaikille eurooppalaisille. Kuva: 9to5Google.

Threadsin käyttäminen ei kuitenkaan edellyttäne maksuttoman ”pääsylipun” lukemista, vaan palveluun kirjautuminen onnistunee tavanomaisesti ensi torstaina 14. joulukuuta.

Threadsin käyttäminen oli heinäkuussa hetkellisesti mahdollista myös Euroopassa VPN-palveluiden avulla, mutta se estettiin nopeasti. Pian uusi viestipalvelu kuitenkin avataan myös Suomessa.