Uusi verkkokauppa Teknavi.com

Messenger-pakko: Facebook ajaa käyttäjät pois selaimesta

Aikanaan kohua herättäneen Facebook Messenger -pakon tarina jatkuu. Nyt yhtiö aikoo leikata viestimahdollisuuden myös mobiiliverkkosivultaan, pakottaen jälleen uuden erän käyttäjiä erillisen viestisovelluksen pariin.

Vuonna 2014 Facebook päätti leikata viestiominaisuuden pois mobiilisovelluksestaan. Viestittelyyn on tuosta eteenpäin vaadittu erillinen Facebook Messenger -sovellus.

Ymmärrettävästi agressiivinen linjaus sai aikanaan osakseen paljon negatiivista palautetta. Erillisen viestisovelluksen ajatusta vastustaville jäi onneksi yksi lisävaihtoehto: Facebookin mobiiliselaimilla käytettävässä versiossa viesteihin pääsi edelleen käsiksi tavalliseen tapaan.

Nyt Facebook on kuitenkin päättänyt, että myös mobiiliselainkäyttäjien on aika siirtyä erillisen Messenger-sovelluksen pariin. Esimerkiksi allekirjoittaneen Android-puhelimella Facebookin yläpalkin viesti-ikonin koskettaminen vie automaattisesti Google Play -kauppaan Messenger-sovelluksen luo. Jos tästä perääntyy, palaa näkymä takaisin selaimeen, jossa nähtävillä on tiedote viestitoiminnon siirtymisestä. Jos tiedotteen sulkee yläkulmasta löytyvällä raksilla, pääsee lopulta viestiensä pariin.

Selaimeen paenneiden Facebook-käyttäjien on pian pakko ladata Messenger.

Toistaiseksi mobiiliselaimessa on siis edelleen mahdollista käyttää Facebookia viesteineen päivineen, mutta tiheään tielle tulevien Messenger-kehoitusten vuoksi käyttökokemuksesta jää karvas maku suuhun.

Lisäksi uudessa Messenger-tiedotteessa kerrotaan, että ”pian viestisi ovat luettavissa vain Messenger-sovelluksessa”. Toisin sanoen viestit tulevat katoamaan myös palvelun selainversiosta täysin. Tarkka muutoksen aikataulu ei ole toistaiseksi selvillä. TechCrunchille antamansa lausunnon mukaan Facebook tekee uutta muutosta voidakseen tarjota ”parhaan mahdollisen kokemuksen” kaikille Facebook-viestejä käyttäville.