Uusi verkkokauppa Teknavi.com

Näppärä sovellus: vanhat valokuvat älypuhelimella helposti digimuotoon

Google on esitellyt uuden kuvasovelluksen Android-puhelimille ja iPhonelle. PhotoScan on Google Kuvien kehittämä skannerisovellus, jolla voi vanhat valokuvat siirtää helposti digitaaliseen muotoon ja tallentaa puhelimelle ja sitä kautta pilveen tai omiin digikuva-arkistoihin.

Googlen mukaan PhotoScanin ominaisuuksia ovat muun muassa reunat tunnistava älykäs rajaus sekä kuvien automaattinen kääntö oikeaan suuntaan. Kiiltäväpintaiset paperivalokuvat saa sovelluksen avulla skannattua ilman heijastuksia, kiitos vaiheittaisen skannauksen.

Sovellus on varsin helppo ja selkeä käyttää. Ensikäynnistyksellä näytetään oikea skannaustapa lyhyen animaation avulla, mutta selkeiden ohjeiden ansiosta skannaaminen käy muutenkin kivuttomasti. Skannattava kuva haetaan puhelimen näytöllä näkyvään etsimeen ja painetaan skannauspainiketta. Laite ottaa ensimmäisen skannauksen ja sen jälkeen skannattavan kohteen kulmiin ilmestyvät valkoiset ympyrät. Näytöllä näkyvä rengas käytetään jokaisen ympyrän päällä ja näin sovellus skannaa koko kuvan yhteensä viidessa vaiheessa ja parsii osista yhden siistin lopputuloksen. Lopputulosta voi tarvittaessa vielä rajata tai kiertää ja lopuksi tallentaa puhelimeen tai Google Kuviin.

PhotoScan on ladattavissa maksutta Applen App Storesta ja pitäisi näillä näppäimillä olla saatavilla myös Google Playstä Androidille.

PhotoScanin julkaisun lisäksi Google on nyt julkaisemassa myös Kuvat-sovellukselle päivityksen, jolla voi viimeistellä PhotoScanin avulla skannatut kuvat. Kuvat-sovellus saa uusia suodattimia, joilla voi korjata esimerkiksi vanhojen kuvien värejä.