Onko tässä markkinoiden paras budjettipuhelin?

Uutisoimme juuri HTC:n uusista nuorisolle suunnatuista puhelimista ja keskityimme erityisesti Desire 825:een. Samassa yhteydessä HTC julkisti kuitenkin myös halvemmat Desire 530- ja Desire 630 -mallinsa, joihin keskitymme tarkemmin tässä uutisessa.

Desire 530 on yhtiön uusista Desire-malleista budjettiystävällisin vaihtoehto ja sisältää viiden tuuman näytön 720p-resoluutiolla. Puhelimen suorittimena toimii Qualcommin Snapdragon 210, jota tukee 1,5 gigatavun RAM-muisti. Takakamera on tarkkuudeltaankahdeksan megapikseliä ja etukamera viisi megapikseliä. Virtansa puhelin saa 2200 mAh:n akusta.

Desire 630:n kohdalla näytön tarkkuus ja akun kapasiteetti ovat identtisiä, mutta erot syntyvät suorittimessa ja kamerassa. Desire 630:ssä suorittimena toimii Qualcommin tehokkaampi Snapdragon 400, jota tuetaan kahden gigatavun RAM-muistilla. Takakamera on tarkkuudeltaan 13 megapikseliä ja etukameraviisi megapikseliä. Sekä Desire 530:ssä että 630:ssä on 16 gigatavua sisäistä tallennusmuistia.

Koska HTC on perinteisesti pystynyt haastamaan kilpailijansa parhaiten juuri halvemman hintaluokan puhelimissa, ovat uudet Desire-sarjan mallit ehdottomasti varteenotettavia tulokkaita markkinoille. Pari vuotta sitten tehdyssä budjettipuhelinvertailussa HTC:n silloinen Desire 500 -malli sijoittui toiseksi vain pisteen päähän ykkössijasta. Erityisesti halvempaa Android-puhelinta etsivien kannattaakin seurata tarkkana uusien Desire-mallien myyntiintuloa.

Sekä Desire 530:ssä että Desire 630:ssä käyttöjärjestelmänä toimii Android 6.0 Marshmallow.