Uusi verkkokauppa Teknavi.com

Mallia muille valmistajille: Tämä Android-älypuhelin sai yli seitsemän vuoden ajan päivityksiä - viimeinen tulossa vielä maaliskuussa

Fairphone 2:n päivitystuki on ollut esimerkillisen pitkä.

Fairphone panostaa älypuhelimissaan puhelimissaan mahdollisimman suureen eettisyyteen, ja yksi osa tätä on pitkä päivitystuki, jonka osaltaan mahdollistama pidempi käyttöikä laitteelle auttaa välttämään uuteen vaihtamisesta aiheutuvia ympäristövaikutuksia.

Kaikki päättyy kuitenkin aikanaan, ja nyt vuonna 2015 markkinoille tulleen Fairphone 2:n päivitystuki on yli seitsemän vuoden jälkeen tulossa päätökseensä.

Viimeinen päivitys Fairphone 2:lle on luvassa vielä maaliskuussa 2023.

Fairphone 2 tuli aikanaan vuonna 2015 markkinoille varustettuna Android 5 Lollipopilla, josta se on sittemmin päivittynyt uudempiin versioihin niin, että Android 8 Oreo jäi välistä. Android 9 Pie -päivityksen Fairphone 2 sai keväällä 2021 ja Android 10 -päivityksen maaliskuussa 2022.

Fairphone 2:n päivitystuki ylitti odotukset ja lupaukset. Alun perin Fairphone toivoi voivansa tarjota sille 3-5 vuotta päivitystukea, kun lopulta päivityksiä tuli yli seitsemän vuoden ajan.

Maaliskuun 2023 jälkeen Fairphone 2:lle ei ole enää luvassa virhekorjauksia eikä myöskään tietoturvakorjauksia. Fairphone suositteleekin, ettei Fairphone 2:n käyttöä jatkettaisi enää toukokuun 2023 jälkeen tärkeitä tietoja käsittelevien sovellusten osalta. Vakaviinkaan tietoturva-aukkoihin ei ole luvassa enää korjauksia Fairphonelta.

Fairphonen mukaan sillä on edelleen rajoitettu määrä tiettyjä varaosia saataville Fairphone 2:lle verkkokaupassaan, mukaan lukien näyttömoduuleja, joten tämän puolesta rikkoontuneenkin puhelimen korjaaminen ja käytön jatkaminen on yhä haluttaessa mahdollista.

Lisäksi yksi mahdollisuus on asentaa Fairphone 2:een jatkossa ohjelmistoksi vaihtoehtoinen Android-versio, kuten /e/OS tai LineageOS, joiden osalta tuki jatkuu.

Fairphone 2 tarjoaa myös puhelimen käyttäjille laitteen kierrätysmahdollisuutta, ja 31. maaliskuuta 2023 asti puhelimensa kierrätykseen sen kautta lähettäneille tarjolla on 50 euron etuseteli Fairphone-verkkokauppaan.

Fairphonen nykyisin myymä älypuhelin on vuonna 2021 esitelty Fairphone 4, jolle on annettu vuoteen 2027 ulottuva päivityslupaus.