Mallia muille Android-puhelinvalmistajille: vuoden 2015 Fairphone 2 saa vielä käyttöjärjestelmäpäivityksen

Kuusi vuotta vanha Fairphone 2 saa vielä käyttöjärjestelmäpäivityksen Android 10:een.

Samalla Fairphone näyttää mallia muille Android-valmistajille.

Mahdollisimman eettisiä ja ympäristöystävällisiä älypuhelimia kehittävä Fairphone tiedottaa julkaisevansa pian uuden ohjelmistopäivityksen Fairphone 2 -älypuhelimelle. Kyseinen malli julkaistiin jo vuonna 2015, ja Android-älypuhelinten maailmassa yhtä pitkä päivitystuki on todellinen harvinaisuus.

Fairphone 2 julkaistiin vuonna 2015 ikivanhalla Android 5 Lollipop -ohjelmistolla. Sittemmin puhelin on päivittynyt kolmesti Android 8 Oreon jäätyä väliin, ja tätä nykyä käytössä oleva Android 9 Pie -ohjelmisto päivittyy pian Android 10:een.

Fairphonen mukaan ohjelmiston beetatestaus on nyt käynnissä, ja halukkaat voivat ilmoittautua mukaan Fairphonen keskustelupalstalle julkaistuja ohjeita seuraten. Vakaan ohjelmiston on määrä saapua käyttöön alkuvuodesta 2022.

On totta, että myös Android 10 on jo vuosia vanha Android 12:n edustaessa uusinta uutta. Samalla on merkillepantavaa, että vuonna 2015 julkaistu Android-älypuhelin on saamassa uuden käyttöjärjestelmäpäivityksen vielä vuonna 2022. Samaan ei monikaan valmistaja pysty.

Fairphone 2:ssa on 5-tuumainen näyttö, Qualcomm Snapdragon 801 -järjestelmäpiiri, 8 megapikselin takakamera ja 2 megapikselin etukamera. Fairphone-katraan uusin älypuhelin, helposti kotona korjattava Fairphone 4, esiteltiin aiemmin tänä vuonna, ja myös sille on luvattu mittava päivitystakuu.