Uusi verkkokauppa Teknavi.com

Vahvistus: Maksullinen YouTube on totta

Pitkään velloneiden huhujen jälkeen Google ja YouTube tänään ilmoittivat, että maksullinen versio YouTubesta aloittaa pian. Uusi palvelu kulkee nimellä YouTube Red, ja se tarjoaa käyttäjille mahdollisuuden katsoa videoita häiriöttä, eli käytännössä ilman mainoksia. Mainosten karsimisen lisäksi kympin kuukausihinnalla saa myös muita etuja.

YouTube Red yhdistää 9,99 dollarin kuukausihinnalla mahdollisuuden katsoa videoita ilman mainoksia, tallentaa videoita katsottavaksi ilman verkkoyhteyttäälypuhelimella tai tabletilla sekä toistaa videoita taustalla. Palvelu ulottuu perus-YouTuben lisäksi myös tuoreeseen Gaming-palveluun sekä lähiaikoina julkaistavaan uuteen YouTube Music -sovellukseen.

YouTube Music mahdollistaa musiikin kuuntelun YouTubesta, ja Google hehkuttaa, kuinka sovellus voi viedä kuuntelijan ”henkilökohtaiselle matkalle läpi yhdenrikkaimmista musiikkikatalogeista”. Käytännössä palvelu siis tarjonnee uutta musiikkia kuunneltavaksi käyttäjän mieltymysten mukaan. Lisäksi Google ilmoitti, että uusi YouTube Red toimii yhdessä Google Play Musicin kanssa, eli 9,99 dollarin kuukausihinnalla saa käyttöönsä sekä YouTube Redin että Play Musicin.

YouTube aikoo myös ensi vuonna tuoda vain maksaville asiakkaille suunnattua sisältöä, kuten omia sarjoja ja elokuvia.

Perinteinen, mainosrahotteinen YouTube jatkaa toimintaansa entiseen malliin, eli mikäli mainokset eivät haittaa, voi palvelun käyttöä jatkaa kuten ennenkin.

YouTube Red aloittaa toimintansa Yhdysvalloissa viikon kuluttua, eli 28. lokakuuta, ja käyttäjät voivat kokeilla palvelua maksuttomasti ensimmäisen kuukauden ajan. Vielä ei ole tiedossa, miten palvelu laajenee muihin maihin. Googlen mukaan uusia maita on kuitenkin tarkoitus saada pian mukaan.