Uusi verkkokauppa Teknavi.com

Maksatko puhelimen tallennustilasta ylihintaa? SanDisk esitteli uusia ratkaisuja ongelmaan

Tallennusmuisti on älypuhelimissa tärkeä tekijä, erityisesti jos puhelimelle haluaa ladata videoita tai pelejä. Ostohetkellä ylimääräisestä tallennusmuistista saa kuitenkin pulittaa suolaisen hinnan ja tästä syystä monet kuluttajat tyytyvät pienemmällä tallennusmuistilla varustettuun malliin. Esimerkiksi Applen tapauksessa hintaero 16 gigatavun ja 128 gigatavun iPhone-malleille oli julkaisussa 220 euroa, mikä tarkoittaa noin kahta euroa kutakin ylimääräistä gigatavua kohden.

Apple-käyttäjille ikävästi iPhone-mallit eivät ole perinteisesti sisältäneet muistikorttipaikkaa, mutta niille, joilta muistikorttipaikka puhelimesta löytyy, on paikan hyödyntäminen enemmän kuin suositeltavaa. Amerikkalainen SanDisk onkin hiljattain esitellyt kaksi uutta microSD-muistikorttia, jotka kumpikin tarjoavat ylimääräistä tallennustilaa peräti 256 gigatavun verran.

Korteista kalliimpi,Extreme MicroSDXC UHS-I, tulee myyntiin vuoden viimeisellä vuosineljänneksellä ja on saatavilla 200 dollarin (180 euron) hinnalla. Nopeudeltaan kortti tukee UHS Speed Class 3:a, mikä mahdollistaa muun muassa 4K-videon tallentamisen suoraan muistikortille.

Korteista halvempi,Ultra MicroSDXC UHS-I, tukee maksimissaan95 MB/s -siirtonopeutta, mikä riittää FullHD-videon tallentamiseen. Vastapainona kortti tulee myyntiin jo elokuun aikana ja maksaa vain150 dollaria (135 euroa).

Huolimatta siitä, että SanDiskin uudet muistikortit tarjoavat huomattavasti lippulaivamalleja paremman ”gigatavu pereuro” -hintasuhteen, voi kuluttaja päästä tätäkin halvemmalla valitsemalla pienemmällä muistimäärällä varustetun muistikortin. Koska SanDiskin uutuudet edustavat tallennuskapasiteetin osalta tämän hetken kärkipäätä, ei hintasuhde ole yhtä hyvä kuin esimerkiksi 64 tai 128 gigatavun muistikorteissa. Jos 256 gigatavun muistikortille ei ole erityiskäyttöä, kannattaakin katseet vielä toistaiseksi suunnata pienempiin kortteihin.

Aiemmin SanDisk on julkaissut myös 128 gigatavuisia kortteja, joita on nykyään saatavilla verkkokaupoista noin 50 eurolla. Näin ollen hinta gigatavua kohden asettuu noin 39 senttiin, joka on viidesosan puhelinvalmistajien veloittamasta hinnasta.