Uusi verkkokauppa Teknavi.com

Makrokuvausta on hehkutettu uusissa iPhone-huippumalleissa - tämä sovellus toi sen nyt muihinkin iPhoneihin

Makrokuvauksen saa tekoälyn avulla luotuna myös aiempiin iPhoneihin.

Applen uusien iPhone 13 Pro -huippumallien yksi uudistuksista on ultralaajakulmakameran automaattitarkennuksen myötä mukaan tullut makrokuvaus.

Aiemmat iPhonet eivätkä myöskään iPhone 13 ja iPhone 13 mini makrokuvausta samalla tavalla tue.

Nyt palkitusta Halide Mark II -sovelluksesta julkaistu uusi 2.5-versio on kuitenkin tuonut makrokuvauksen mahdolliseksi myös aiemmilla iPhoneilla, iPhone 8:lla ja uudemmilla. Lisäksi Halide-sovelluksen makrotilaa voi käyttää myös iPhone 13 Pro -puhelimilla, joilla kuvat muuttuvat jo mikroskoopin kaltaisiksi. Haliden Ben Sandofskyn blogimerkinnästä löytyy oivia esimerkkikuvia.

Halide-sovelluksen makrotila hyödyntää käytettävän iPhonen kameroista lähimpää tarkentavaa ja kuvatessa lukitsee tarkennuksen lähimpään kohteeseen. Tarkennuspistettä voi vaihtaa koskettamalla. Halide-sovelluksen makrokuvauksessa käytössä on lisäksi käytännössä 2x- tai 3x-rajaus eli digizoomaus, jonka kuvanlaatua heikentävä vaikutus on pyritty korjaamaan ohjelmistolla neuroverkkolaskentaa eli tekoälyä hyödyntämällä. Ominaisuus kantaakin nimeä Neural Macro. Lopputuloksena kuvat ovat terävämpiä ja tarkempia kuin mitä ne olisivat muuten.

Halide-sovellus mahdollistaa myös paluun rajaamattomaan kuvaan Applen Kuvat-sovelluksen kautta Muokkaa-näkymän kautta muutokset perumalla. Lisäksi mahdollista on myös makrokuvaus RAW-tallennusmuodossa (ilman Neural Macroa) ja RAW+JPG-tilassa, jossa tallentuvat molemmat versiot.

Halide Mark II on ilmainen sovellus, mutta täydet ominaisuudet, mukaan lukien makrotila, vaativat maksullista tilausta tai kertamaksua. Kuukausitilaus maksaa 2,99 euroa kuukaudessa ja vuositilaus 12,49 euroa vuodessa, mutta siinä on tarjolla 7 päivän ilmainen kokeilujakso alussa. Kertamaksun hinta on 49,99 euroa. Halide Mark II löytyy App Storesta.

Makrokuvausta Halide-sovelluksella.
Makrokuvausta Halide-sovelluksella.