Uusi verkkokauppa Teknavi.com

Maceille esiteltiin mielenkiintoinen Rewind-sovellus - "löydä mitä tahansa mitä olet nähnyt, sanonut tai kuullut" tietokoneella

Applen Mac-tietokoneille on esitelty uusi mielenkiintoinen, startup-yrityksen julkaisema Rewind-sovellus.

Rewind AI kuvailee omaa sovellustaan ”elämän hakukoneeksi”, jolla jolla voi löytää mitä tahansa mitä on tullut nähtyä, sanottua tai kuultua tietokonetta käytettäessä.

Käytännössä ohjelmisto tallentaa taustalla kaiken käyttäjän tietokoneella näkemän ja kuullun sekä sen kautta puhutun ja tekee siitä haettavaa. Rewind tallentaa ja tuo haettavaksi myös tietokoneella käydyt videotapaamiset, jolloin niissä mainitun tai näytetyn asian voi löytää haulla.

Alta löytyvä video esittelee Rewindin toimintaa.

Yksityisyyteen on sovelluksessa kiinnitetty huomiota. Kaikki Rewindin tiedot tallennetaan paikallisesti Macin muistiin, ja pääsy niihin on vain käyttäjällä. Tietojen tallentamisen voi halutessaan hetkellisesti keskeyttää tai jo tallennettuja tietoja poistaa, minkä lisäksi on mahdollista myös rajata tallennuksen ulkopuolelle valittuja sovelluksia eikä oletuksena Rewind ei tallenna tietoja Chromen ja Safarin yksityisiltä välilehdiltä.

Läpimurto kaiken tietokoneella nähdyn ja kuullun sekä puhutun tallentamisessa on tiedon pakkaaminen jopa 3750-kertaisesti, jonka ansiosta Rewindin mukaan pieninkin nykyisellään saatavilla oleva Macin tallennusmuistivaihtoehto riittää useiden vuosien tallennuksiin.

Rewind on rakennettu Applen macOS-käyttöjärjestelmän tarjoamilla rajapinnoilla ja tekstintunnistusteknologioilla, eikä se vaadi erillistä integrointia minkään palvelun kanssa.

Erityisesti Rewind hyödyntää Applen Macien tehokkaita M1- ja M2-järjestelmäpiirejä. ”Ilman niitä, emme voisi tehdä mitä teemme. Hyödynnämme jokaista osaa järjestelmäpiiristä kaiken tekemiseksi paikallisesti laitteella”, kommentoi Rewindin perustaja Dan Siroker.

Siroker perusti aiemmin verkkosivuille ja sovelluksille optimointiratkaisuja tarjoavan Optimizelyn, jonka toimitusjohtajana hän toimi. Toinen Rewindin perustaja on Brett Bejcek. Sovelluksensa julkaisun yhteydessä Rewind kertoi nostaneensa toistaiseksi 10 miljoonaa dollaria rahoitusta 75 miljoonan dollarin arvostuksella Andreessen Horowitz -pääomasijoitusyhtiön johtamalla rahoituskierroksella.

Toistaiseksi Rewind-sovellus on ilmaiseksi rajatulle testijoukolle, mutta suunnitelmissa on tuoda palvelu saataville tilausmaksulla. Rewindin verkkosivuilla voi toistaiseksi ilmoittautua sähköpostiosoitteellaan jonotuslistalle.