MacBookin ja MacBook Pron näppäimistöstä nostettiin Applea vastaan joukkokanne

Applea vastaan on nostettu joukkokanne sen MacBook ja MacBook Pro -tietokoneiden näppäimistöjen ongelmien takia, kertoo AppleInsider.

12 tuuman MacBookin sekä vuoden 2016 lopulla esitellyn ja myöhempien MacBook Pron näppäimissä on käytössä niin sanottu perhosrakenne, jonka ansiosta näppäimistöstä on saatu tehtyä matalampi. Näppäinten liike on perinteisiä toteutuksia lyhyempi ja kirjoitustuntuma näin erilainen. Varsinainen ongelma on kuitenkin näppäimistön heikko luotettavuus: näppäimiä voi jäädä usein osittain tai täysin painalluksiin tai jotkin näppäimet voivat lakata rekisteröimästä painallusta tai synnyttää vahingossa kaksoispainalluksen.

Perhosrakenne näppäimistössä esiteltiin ensi kerran vuonna 2015 MacBookissa.

Kaliforniassa jätetyn joukkokanteen mukaan tuhannet MacBook ja MacBook Pro -käyttäjät ovat kokeneet ongelmia näppäimistöjen kanssa.

Apple ja valtuutetut huollot ovat toistaiseksi korjanneet MacBook Pro -näppäimistöjä, jos laitteen takuu on ollut vielä voimassa. Muuten korjaus voi tulla maksamaan satoja euroja.

Applea on myös nettiaddressilla vaadittu aloittamaan ongelmallisille MacBook-koneille korjausohjelma, jolloin se käytännössä hoitaisi korjaukset veloituksetta myös takuuajan päätyttyä. Addressi on kerännyt jo yli 17 000 osallistujaa.

Joukkokanteessa Applelta vaaditaan korvauksia, oikeudenkäyntikuluja sekä ongelman julkista myöntämistä. Lisäksi Applen vaaditaan korvaavan rikkinäisistä näppäimistöistä aiheutuneet kulut.