Uudesta iPhonesta paljastuu lisää kuvia

Applen odotetaan esittelevän uuden pienen iPhone-mallin, nimeltään mahdollisesti iPhone 5se, maaliskuun puolivälissä. Lukuisten huhujen perusteella uuden mallin ilmestyminen vaikuttaa jo kovin varmalta asialta, mutta hieman yllättäen valokuvavuotoja laitteesta ei ole juurikaan näkynyt. Nyt verkkoon on kuitenkin vuotanut muutamia mallinnuksia, joiden perusteella voi jo hieman muodostaa mielikuvaa tuosta mahdollisesta uudesta mallista.

Mallinnuksia on ilmestynyt muutamiakin erilaisia. 9to5Macin julkaisemissa kuvissa laite muistuttaa hyvin paljon iPhone 5s:ää, mutta laitteen reunuksen kulmat eivät ole viistetyt, vaan pyöristetyt. Lisäksi virtapainike on siirtynyt laitteen päädystä toiselle sivulle, jossa se sijaitsee myös iPhone 6- ja 6s-malleissa.

Steve Hemmerstofferin kuvissa iPhone 5se muistuttaa iPhone 6- ja 6s-malleja.

Steve Hemmerstoffer eli @OnLeaks sen sijaan julkaisi Twitterissä kuvia, joiden perusteella uusi iPhone olisi mitoiltaan lähellä iPhone 5s:ää, mutta reilusti pyöristetty muotoilu muistuttaisi iPhone 6 -malleja, ulkonevaa takakameran linssiä myöden. Hemmerstofferin kuvissa virtapainike on iPhone 5s:n tavoin laitteen yläpäässä. Hemmerstofferin mukaan Apple olisi testannut kahta erilaista protyyppiä, jotka eroavat toisistaan takakameran salamavalon sekä alapäässä sijaitsevien kaiutinakkojen osalta.

Mahdollisen iPhone 5se:n huhutaan käyttävän iPhone 6s -malleista tuttua A9-järjestelmäpiiriä sekä Apple Pay -mobiilimaksamisen mahdollistavaa NFC-piiriä. Tallennustilavaihtoehtoja huhutaan olevan 16 ja 64 gigatavua ja värivaihtoehtoja samat neljä kuin iPhone 6s:ssä, eli hopea, kulta, harmaa ja ruusukulta. iPhone 5se korvaisi vanhan iPhone 5s:n Applen malliston edullisimpana iPhonena. Laitteen esittelyn huhutaan tapahtuvan 15. maaliskuuta ja laitteen myynti alkaisi saman viikon lopulla, eli 18. maaliskuuta.