Uusi verkkokauppa Teknavi.com

Luottokortin kokoisen ”tyhmäpuhelimen” toimitukset vihdoin alkamassa

The Light Phone on vihdoin aloittamassa ensimmäiset toimitukset, joiden alun perin piti tulla jo toukokuussa.

Light Phone on luottokortin kokoinen ja 38,5 gramman painoinen puhelin, jolla voi ainoastaan soittaa ja vastaanottaa puheluja. Kaikenlaiset älykkäät ominaisuudet on siis riisuttu laitteesta pois. Kyseessä on näin ollen eräänlainen älypuhelimen vastakohta. Kehitystiimin mukaan Light Phone on käyttäjälle "puhelin poissa puhelimen luona", joka kulkee vaivatta mukana ja auttaa luomaan pesäeroa kaikkiin hetkiin tunkeutuvaan älypuhelimeen.

Light Phonea käytetään yhteistyössä älypuhelimen kanssa. Sillä on oma itsenäinen liittymänsä, johon käyttäjä voi halutessaan ohjata puheluita arkinumerostaan erityisen sovelluksen avulla.

Puhelinta kehittävän tiimin julkaiseman päivityksen mukaan juuri puheluiden ohjaamisen toiminta Applen iPhonen kanssa on hidastanut kehitystyötä. Lopputuloksena niiden kanssa joutuu tekemään enemmän säätöjä käsin, mutta tämän osalta yksityiskohdista ei ole kerrottu tarkemmin. Nyt puhelinta kuitenkaan ei aiota enää viivästyttää lisää, vaan ensimmäiset toimitukset lähtevät liikkeelle 30. marraskuuta. Ensin saataville tulee valkoinen versio ja musta seuraa perästä tammikuun aikana.

Hieman mutkia matkaan Light Phonelle on tuonut myös sen perustuminen vain 2G-verkoille, joita osassa maailmaa aiotaan jo pian sulkea. Suomessa ei kuitenkaan ole vielä tiedossa GSM-verkoissa muutoksia, joten tältä osinpuhelin toimisi täällä.

Light Phone oli ennakkomyynnissä joukkorahoituspalvelu Kickstarterin kautta 100 dollarilla. Puhelimen myynnistä tai hinnasta jatkossa ei ole vielä annettu tietoa.

Kickstarterissa Light Phonea myytiin aikanaan yli 400 000 dollarilla.