Uusi verkkokauppa Teknavi.com

Luotettu analyytikko: Apple hylkää pian ongelmalliset perhosnäppäimistöt – uusi rakenne käyttöön 2019 MacBook Airissa ja 2020 MacBook Prossa

Apple tulee luopumaan tulevissa kannettavissa Mac-tietokoneissaan perhosnäppäimistörakenteesta, joka on johtanut laajasti ongelmiin nykyisissä versioissa MacBookista, MacBook Airista ja MacBook Prosta.

Näin kertoo Apple-tietäjänä tunnetuksi tullut analyytikko Ming-chi Kuo tuoreimmassa raportissaan, josta uutisoi 9to5Mac-sivusto.

Ensi kerran perhosnäppäimistö esiteltiin 12 tuuman MacBookissa vuonna 2015.

Kuon mukaan Apple tulee ottamaan tulevissa kannettavissa tietokoneissa käyttöön uuden saksimallisilla kytkimillä varustetun näppäimistön, jonka pitäisi tarjota parempaa kestävyyttä sekä myös syvempi näppäinliike kuin perhosnäppäimistöt.

Ensimmäisenä uusi näppäimistö nähtäisiin vuoden 2019 uudessa MacBook Air -mallissa. MacBook Prohon uusi näppäimistö tulisi ensi vuonna.

Uuden näppäimistörakenteen kytkimet ovat perinteistä saksimallia mutta kuitenkin uusi design Applelta. Kuo kertoo, että näppäinten yhteydessä käytetään myös lasikuitua kestävyyden parantamiseksi.

Nykyisin käytettävä perhosrakenteen näppäimistö on raportin mukaan kallis valmistaa tuotannon heikon saannon vuoksi. Kuo odottaa, että Applen uuden näppäimistörakenteen valmistaminen tulevan halvemmaksi sen muiden etujen ohella.

Apple on jatkanut toistaiseksi perhosnäppäimistörakenteen käyttöä ja pyrkinyt parantamaan sen luotettavuutta ja kestävyyttä. Hiljattain päivitetyissä MacBook Pro -tietokoneissa on jo kolmannen sukupolven versio perhosnäppäimistöstä.

Perhosrakenteen näppäimistöissä ongelmia ovat olleet jumittuneet näppäimet, vahingossa helposti toistuvat painallukset sekä kovaäänisyys.

Raporteissa Applelta on odotettu vielä tämän vuoden aikana uutta 16 tuuman MacBook Pro -mallia. Nähtäväksi jää, onko se vielä varustettu perhosnäppäimistörakenteella jos huhutut aikataulut pitävät paikkansa.