Uusi Lumia komeilee vuotokuvassa

Microsoftilta odotetaan tällä hetkellä kahta uutta Lumia-älypuhelinta. Lumia 850 on vieraillut vuodoissa jo useampaan otteeseen ja nyt Lumia 650:sta on vuotanut verkkoon uusi kuva. Nämä laitteet voisivat mahdollisesti nähdä päivänvalon helmikuussa järjestettävillä Mobile World Congress -messuilla. Lumia 650:n uusista vuodoista kertoi VentureBeat.

Uusi vuotokuva varmentaa huhuttua designia, joka selvisi pitkälti Windows Centralin julkaisemista kuvista ennen joulua. Huhujen mukaan Lumia 650 olisi varustettu metallisella rakenteella, joka ei ole mitenkään yleistä puhelimen hintaluokassa. Laite asettunee alle 200 euron hintaluokkaan niin kuin sen edeltäjä Lumia 640.

VentureBeatin mukaan laitteessa on Snapdragon 210 -järjestelmäpiiri, vaikka aiemmissa huhuissa on puhuttu myös Snapdragon 212 -järjestelmäpiiristä. Niiden erot ovat kuitenkin pienet, sillä ainoa ero niissä on kellotaajuudet. 210 hyrrää parhaimmillaan 1,1 gigahertsin taajuudella, kun taas 212 sykkii 1,3 gigahertsin taajuudella.

Järjestelmäpiirin tukena olisi yksi gigatavu RAM-käyttömuistia ja tallennustilaa laitteessa lienee kahdeksan gigatavun verran. Viiden tuuman kosketusnäytön tarkkuus olisi HD-tasoa eli 1280×720 pikseliä. Akun kooksi kerrotaan 2 000 milliampeerituntia, mikä vaikuttaisi suhteellisen vähäiseltä, sillä esimerkiksi Lumia 640:ssa on 2 500 milliampeeritunnin akku.

Lumia 650 Windows Centralin julkaisemassa kuvassa